Eucharisztikus Kongresszus

2021.09.07. 12:40

Ress Hajnalka énekhangja zengi be a Kossuth teret a szentmise előtt

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja be a szentmisét, amely után a hívek az Oltáriszentséget kísérve a Hősök terére vonulnak.

Szabó Imre alezredes vezényel az augusztus 20-án tartott Ünnepi Koncerten a Filozófusok kertjében

Fotó: Váraljai János

Ress Hajnalka a Magyar Honvédség Központi Zenekara kíséretében lép fel szeptember 11-én Kossuth téren, Erdő Péter bíboros szentmiséje előtt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fesztiváljának keretében.

Az elhangzó zeneművek hangszerelését Sárosi Péter őrnagy készíti a zenekari koncertre és a szentmisére is, amelyet Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség fő karmestere vezényel.

Szavakba nem önthető megtiszteltetés ért a felkéréssel, hogy énekes szólistaként közreműködhetek a zenekari felvezető koncerten – fogalmazott Ress Hajnalka.

Az énekesnő továbbá elmondta, a hitét, amely az útját rendületlenül végigkíséri, már egészen kicsi gyermekként megtalálta. A szentmise előtti koncertet pedig művészemberként szakrális visszaigazolásnak tekinti. Hozzátette, szerinte a hit és a remény a legáldottabb kincsek a lelkünkben, amelyeket szeretettel átitatva kaptunk.

A zenekari koncertet Szabó Imre vezényli majd. Az előadáson felcsendül többek között a Ballada a Hazámról című zenei összeállítás és Hidas Frigyes szerzeménye, a Fantázia és fúga is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában