Klasszikus koncertélmény

2021.10.05. 13:50

Világhírű művészek lépnek színpadra a Haydneum Nyitófesztiválon

A közönség a Haydneum – Magyar Régizenei Központ programjain keresztül megismerheti a zenevilág legnagyobb alkotásait.

Az eseménysorozat keretében kedden a Karmelita rendezvényteremben lép fel Purcell Kórus. Az együttes művészeti vezetője Vashegyi György, a koncerten pedig Les Talens Lyriques Christophe Rousset vezényletével hozzák el a zenészek a klasszikus darabokat az érdeklődőknek. A hangversenyen Joseph Haydn E-dúr Salve Regina című műve Kovács Ágnes szoprán, amíg Gregor Joseph Werner Job című oratóriuma Joshua Ellicott, Grace Durham, Fabien Hyon, Nicholas Scott és Christian Immler közreműködésével hangzik el.

Az Egyetemi templom ad otthont a Purcell Kórus és a Budapest Bach Consort szerdai koncertjének, amelyet Szokos Augustin vezényletével élvezhet a közönség. Kalafszky Adriána szoprán, Balogh Eszter alt, Megyesi Zoltán tenor és Najbauer Lóránt basszus fellépésével Gregor Joseph Werner Mater dolorum, Esterházy Pál Harmonia Caelestis, Francz Wenzel Zivilhofer Alma Redemptoris Mater és Istvánffy Benedek Szent Benedek miséjének Kyrie és Gloria tétele szólal meg. A programra a belépés ingyenes.

A Capella Savaria, Bertalan Andrea és Kalló Zsolt szerdai koncertjén továbbá Michael Haydn A-dúr hegedűversenye és D-dúr fuvolaversenye, valamint Joseph Haydn B-dúr szimfóniája is hallható lesz a budapesti Zeneakadémia Solti termében.

A fesztivál zárásaként szerdán a Zeneakadémia Nagytermében este 8 órától Carl Maria von Weber Preciosa-nyitányát, Johann Nepomuk Hummel a-moll zongoraversenyét és Joseph Haydn D-dúr Csoda című szimfóniáját adja elő Berecz Mihály fortepiano és a Freiburger Barockorchester, amelynek művészeti vezetője Gottfried von der Goltz.

További részletek a programokkal kapcsolatban a Haydneum – Magyar Régizenei Központ honlapján olvashatóak. A vállalat a magyarországi régi zenei együttesek és művészek támogatásán túl zenetudományi kutatásokkal is foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában