Árnyalatok

2021.12.18. 19:48

Kiállítás nyílt a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből

A Magyarország 365 az elmúlt három esztendőben az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát, az idei kiírásra csaknem 37 ezer képet küldtek be.

 A pesti Duna-korzón nyílt kiállítás szombaton a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből.

A Magyarország 365 az elmúlt három esztendőben az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát, az idei kiírásra csaknem 37 ezer képet küldtek be amatőr és professzionális fotográfusok - mondta el a kiállítás szombati sajtóbemutatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba hozzátette, a Duna-korzón megnyílt kiállítás kétszáz válogatott felvételt mutat be az első két év terméséből.

"A kiállított képek sokféle árnyalatát mutatják be Magyarországnak, de az üzenetük közös: egy olyan országban élünk, amelyre büszkék lehetünk. Egy olyan országban, amely a mindennapi nehézségek ellenére bizakodással tekinthet a jövőbe. Egy olyan helyen, ahol ilyen tájak és ilyen sokszínű élővilág, ilyen közösségek és ilyen időtálló építészet van, semmi ok a kishitűségre" - fogalmazott.

Az államtitkár elmondása szerint a szabadtéri tárlat képeit este is meg lehet tekinteni, hiszen a fotók nagy részét hátulról megvilágított fóliára nyomtatták.

Mint hozzáfűzte, a következő időszakban a pályázat képeit a lehető legtöbb helyen és a legtöbb lehetséges módon igyekeznek bemutatni, akár kiállításokon, akár online formában - közölte Dömötör Csaba.

Kaiser Ottó fotográfus, a Magyarország 365 zsűrijének elnöke hangsúlyozta, hogy a fotópályázat csapata évek óta arra a pillanatra várt, amikor a legjobb munkák nagy méretű nagyításaiból végre kiállítás nyílhat.

A tárlatra az első két év mintegy 50 ezer fényképéből válogattak. A bemutatott anyag révén sokat lehet tanulni a fotográfiáról és Magyarországról is - közölte.

A Magyarország 365 fotópályázat első két évéből rendezett szabadtéri kiállítás 2022. január 9-ig tekinthető meg a Duna-korzó Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszán, a harmadik kiírás legjobb munkái pedig december 22-ig az Eiffel Műhelyházban láthatók.

Borítókép: A Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből összeállított kiállítás a megnyitó napján a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszon 2021. december 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában