Fölszállott a Páva

2022.02.01. 06:40

Kodály előtt tiszteleg koncertjén a Modern Art Orchestra és a Nemzeti Énekkar

A repertoár válogatott Kodály-darabokból és a MAO zeneszerzőinek ez alkalomra komponált szerzeményeiből áll.

Fölszállott a Páva – a Tribute to Zoltán Kodály címmel új koncertprogrammal jelentkezik február 3-án a Modern Art Orchestra, a MAO és a Nemzeti Énekkar a Pesti Vigadóban. A zenekar a magyar zeneszerzők előtt tisztelgő sorozatának 2. részét a 2018-ban bemutatott Bartók 15 Magyar Parasztdal után Kodály Zoltánnak szenteli. A repertoárt válogatott Kodály-darabokból és a MAO zeneszerzőinek ez alkalomra komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője.

A koncert a teljes életmű keresztmetszetét rajzolja fel a zeneszerző korai impresszionista darabjaitól a népdalokat feldolgozó kórusművekig.

A Kodály-művek a Nemzeti Énekkar interpretációjában hallhatók Somos Csaba vezényletével, az új kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő, a zenekar vendégszólistájaként Pocsai Krisztina is énekel a produkcióban.

Fekete-Kovács Kornél és zeneszerző társai, Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor és Subicz Gábor gyerekkoruktól hozzák magukkal a karéneklés és a népdalok szeretetét. A Modern Art Orchestra tagjai az ősbemutatóra készített kompozícióikban visszanyúltak a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokhoz, így hajtanak főt zeneszerzői és népdalkutatói tevékenysége előtt.

Az énekkar 80 fős társulata és a MAO 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és a kortárs szerzők műveit egymás mellett. A nagyszabású produkció egyetlen egy alkalommal lesz látható a fővárosban február 3-án a Pesti Vigadóban.

Jegyek a koncertre online vásárolhatóak.

Borítókép: Fortepan / Kutas Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában