Virtuóz

2022.03.31. 08:51

Boros Misi jótékonysági koncertet ad a koronavírus árváiért

Április 13-án három Schubert-művet ad elő a Pesti Vigadóban.

Koncertet ad Boros Misi a Filharmónia Magyarország szervezésében április 13-án a Pesti Vigadóban, a hangverseny teljes bevétele a Regőczi Alapítványon keresztül a koronavírus árváit támogatja.

A koronavírus-járvány tömegek életét változtatta meg végérvényesen. Számos édesanya és édesapa vesztette életét, így fiatalok százai maradtak árván vagy félárván. Kicsik és kamaszok, akiket gyászukban segíteni, életükben támogatni kell – szerepel a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Mint írták, Boros Misi szóló zongoraművészként fiatal kora ellenére már meghódította a világ több nagyvárosát, többek között Párizst, Milánót, New Yorkot, Stockholmot és Tokiót. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Plácido Domingo és Vásáry Tamás.

A tehetség nyolcéves korától minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Az egész ország kedvence lett, amikor 2014-ben, tizenegy évesen a kicsik korcsoportjában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat. Április 13-án három Schubert-művet ad elő önálló estjén.

Aki nem tud elmenni a programra, vagy lehetőségei nagyobb összegű támogatást is lehetővé tesznek, támogatói jegyet is válthat vagy egy kívánt összeget átutalhat, amivel hozzájárulhat több mint kilencszáz kiskorú ösztöndíjához, lakhatási támogatásához, szociális juttatásához, a közlekedés támogatásához és számos olyan gondoskodási formához, ami fejlődést, gyarapodást, tanulást, megélhetést segít elő.

További információ és jegyvásárlás a www.filharmonia.hu weboldalon található.

 

Borítókép: Boros Misi zongorista, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztese a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvényen Szurdokpüspökiben 2021. július 3-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában