Komolyzene

2022.04.15. 07:01

Balázs János és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad koncertet

Balázs János zongoraművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad gálakoncertet Fuad Ibrahimov vezényletével április 26-án a budapesti Zeneakadémián a Cziffra György-emlékévben.

A koncerten Liszt Esz-dúr zongoraversenye és Les Préludes című műve, valamint Rahmanyinov 2. (c-moll) zongoraversenye és Prokofjev Rómeó és Júlia 2. szvitje hangzik el 

- közölték a szervezők.
   

Cziffra György pályáján kiemelkedő szerepet játszott Liszt Ferenc zenéje, az Esz-dúr zongoraverseny pedig szinte összeforrott személyével. Rahmanyinov 2. zongoraversenye szintén repertoárjának fontos darabja volt, amelyet többek között fia, ifjabb Cziffra György dirigálásával is megszólaltatott.
   

A koncerten a zenekar előadásában elhangzik még két kedvelt mű, Liszt Les Preludes és Prokofjev Rómeó és Júlia 2. szvitje. A zenekart Fuad Ibrahimov vezényli, aki jelenleg a Müncheni Neue Philharmonie Zenekar és a Baku-i Kamarazenekar állandó karmestere.
   

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékév keretei között ünnepli, amely a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. A széleskörű nemzetközi összefogásban megvalósuló több mint 100 zenei, művészeti program kiemelt eseménye az április 26-ai gálakoncert.
   

A programokról részletek a cziffra100.com oldalon olvashatók.

Borítókép: Balázs János Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában