Jótékonysági rendezvény

2022.04.06. 11:44

Koncertet rendeznek az ország több pontján az Ukrajnából menekülők segítésére

A közreműködők a hangverseny teljes bevételét az ukrajnai háború elől menekülők számára ajánlják fel.

Az ukrajnai háború elől menekülők támogatására Szegeden, Gyulán és Budapesten is jótékonysági koncertet rendeznek áprilisban. A budapesti Párbeszéd Házában pedig a koronavírus miatt elárvult, valamint az ukrajnai háború elől menekülő családok gyermekeinek megsegítésére tartanak jótékonysági koncertet április 9-én este 6 órától. A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és a Párbeszéd Háza által szervezett koncerten orvos-zenészek lépnek fel és számolnak be a koronavírus-járvány idején szerzett élményeikről.

A pénzadományokat egy tavaly tavasszal megözvegyült, négy 12 év alatti árvát nevelő édesanya, valamint a Jezsuita Menekültszolgálathoz jelentkező, Ukrajnából elmenekült családok gyermekeinek megsegítésére fordítják.

Adományokat online és a helyszínen is elfogadnak. A koncerten a részvétel ingyenes, de csütörtök délig regisztrálni kell a parbeszedhaza.hu oldalon. Online adományozni szintén a Párbeszéd Háza honlapján lehet. A Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kara Operacsillagok címmel rendez jótékonysági gálaelőadást, amelyen az intézményhez szorosan kötődő, a hazai és nemzetközi operaszínpadokon egyaránt elismert művészei lépnek föl április 11-én.

Neves művészek lépnek a színpadra

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt eseménye az operaéneklés, valamint a több generáción átívelő, a nemzeti kultúrát hazánkban és a nagyvilágban egyaránt ismertté és elismertté tett operajátszást népszerűsítő gála. A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett est bevételét az ukrajnai menekültek javára ajánlja föl az SZTE Bartók Béla Művészeti Kara. A gálaesten fellépnek a Magyar Állami Operaház, a Szegedi Nemzeti Színház és az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar művészei. Színpadra áll mások mellett Komlósi Ildikó, Rálik Szilvia, Temesi Mária, Kálnay Zsófia, Kiss András, Pataki Bence, Kónya Krisztina és Andrejcsik István. A kétszer egyórás gálán közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, Gyüdi Sándor Liszt-díjas karmester és Pál Tamás Liszt-díjas karmester vezetésével.

Április 26-án, a Filharmónia Magyarország szervezésében, Sebestyén Márta népdalénekes, Szamosi Szabolcs, a Szegedi Dóm orgonaművésze, Dés László előadóművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Kriszta Kinga szoprán, Horváth István tenor-, harmonikaművész és a Szent Efrém Férfikar ad közös jótékonysági koncertet a gyulai Almásy-kastély báltermében.

A közreműködők a hangverseny teljes bevételét az ukrajnai menekültek számára ajánlják fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A koncert jegy megvásárlása mellett további támogatás felajánlására van lehetőség a jegymester.hu oldalán. A szervezők szerint, aki nem tud részt venni a koncerten, online is követheti a hangversenyt a Filharmónia Magyarország közösségi csatornáin, adományát pedig utalással tudja eljuttatni a szervezet részére.

Borítókép: MTI / EPA / Mykola Tys

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában