Pályázat

2022.04.14. 17:20

Múzeumoknak hirdet pályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum

A pedagógiai fókuszú pályázat célja, hogy a Petőfi-bicentenáriumra működő múzeumpedagógiai szakmai hálózat jöjjön létre.

 Az online tárlatok létrehozására és kooperatív múzeumpedagógiai programok megvalósítására kiírt pályázatra a közgyűjtemények május 9-ig nyújthatják be a pályamunkákat – tájékoztat közleményében Magyar Nemzeti Múzeum. 

A pályázat célja, hogy a Petőfi-bicentenáriumra működő, termékeny, elsősorban múzeumpedagógiai szakmai hálózat jöjjön létre.

A sikeresen pályázó közgyűjtemények létrehozhatják saját online tárlatukat, tárlataikat a Thinglink platform segítségével, és a Petőfihez kapcsolható műtárgyakkal, emlékekkel bekapcsolódnak egy közös, élő, online múzeumpedagógiai programokat kínáló, közgyűjteményi hálózat felépítésébe és munkájába. 
A pályázó közgyűjteménynek minden technikai vagy múzeumszakmai, módszertani segítséget megadnak, hogy létrehozzák saját online kiállításukat és azt feltöltsék számukra releváns tartalmakkal, valamint kapcsolódó programokat dolgozzanak ki.

A Thinglink fiók létrehozása, a 3D panorámafotók elkészítése, a tárlat véglegesítése nem igényel anyagi ráfordítást. Az elkészült tárlatok választott elemeinek kiemelésével közösen olyan közös kiállítást lehet létrehozni, mely lehetővé teszi a kooperatív, élő, online vezetéseket – olvasható a közleményben.
A pályázat beadásának határideje május 9., az elbírálás május 16-ig történik meg, az online tárlatok július 1-jéig készülnek el. 

A nyári szünet után szeptemberen folytatódik a közös élő online foglalkozások kidolgozása, melyeknek meghirdetése októberben várható.

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) vállalja többek között, hogy technikai és szakmai támogatást biztosít minden résztvevőnek a virtuális tárlat, valamint az online múzeumpedagógiai programok létrehozásában; valamint biztosítják az egységes grafikai arculatot.      
A pályázatról bővebben a MNM weboldalán lehet tájékozódni. 

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában