Cziffra György-emlékév

2022.05.03. 13:10

Eloisa Cascio ad zongorakoncertet a Régi Zeneakadémián

A művész koncertjén megszólal Mozart első moll hangnemű zongoraszonátája is.

Eloisa Cascio ad szóló zongorakoncertet szombaton a Régi Zeneakadémián a Cziffra György-emlékév programjaként.

A szervezők közleménye szerint a művész koncertjén megszólal Mozart első moll hangnemű zongoraszonátája, amelyet 22 évesen írt mannheim-párizsi útján. Hallhatók lesznek Brahms hatalmas technikai kihívást jelentő Paganini-variációi a 24. Caprice témájára, valamint a lírai zongorairodalom alapkövét és egyben esszenciáját jelentő Schubert-sorozat, a négy impromptu, azaz négy rögtönzés.

A Régi Zeneakadémia kamaraterme a Cziffra György-emlékévben több különleges matinékoncertnek ad otthont. A sorozatban eddig olyan művészek léptek fel, mint Marc Laforet (zongora), Massimo Mercelli (fuvola), Simon Izabella (zongora), Aljosa Jurinic (zongora) és a 2021-es Liszt Verseny különdíjasa, Giovanni Bertolazzi (zongora). A sorozat szombaton Eloisa Cascio szóló zongorahangversenyével zárul.

A Nápoly mellett élő Eloisa Cascio szólistaként és kamarazenészként is bejárta a világot, és a zongora mellett a csembalónak is mesterévé vált. Budapesti koncertjén széles repertoárjából klasszikusokat válogatott.

Az ötalkalmas matinékoncert-sorozat a Cziffra György-emlékév és a Zeneakadémia közös szervezésében valósult meg. További információk a cziffra100.com oldalon olvashatók.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában