Folytassátok holnap

2022.06.16. 16:00

Dokumentumfilm-sorozat készül a Kormorán együttesről

Öt dokumentumfilm és két animációs sorozat gyártását támogatja az NFI.

Öt dokumentumfilm- és két animációs sorozat, köztük kamaszoknak szóló sci-fi animáció, a Városi legendák folytatása és a Kormorán együttesről szóló sorozat gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI) – tájékoztatta az intézet az MTI-t csütörtökön.

Egy műfajteremtő, legendás együttes, a Kormorán történetét és korát örökíti meg a Folytassátok holnap című dokumentumfilm-sorozat. A Kossuth-díjas zenész és alapítótag, Koltay Gergely rendezésében készülő alkotás gyártására 30 millió forint támogatást szavazott meg az NFI döntőbizottsága – közölték.

Egy erdélyi bányászváros tündökléséről és bukásáról forgathat filmet a kifinomult képeiről ismert operatőr-rendező, Bálint Arthur. A Mesterséges város című dokumentumfilm 9,8 millió forint támogatást kapott.

Zsigmond Attila az NFI 7,7 millió forintos támogatásával mutathatja be Kopott kövek című dokumentumfilmjében egy dél-erdélyi kastély visszaszerzésének történetét. A kastélytulajdonos kalandos életútjának feldolgozásában a jelenkori helyzetről is képet ad az alkotó.

A kereső ember útjáról beszélget elismert egyházi, a témában jártas személyekkel Eperjes Károly a Csendhez szokott szív címmel készülő alkotásban. Az ismeretterjesztő filmsorozatot Törcsi Levente és Kovács Levente rendezi a az NFI 13,8 millió forintos támogatásával.

A sport, a kultúra és a tudomány határmezsgyéjén mozgó lovasíjászat hétköznapjaiba enged betekintést a műfaj egyik kiemelkedő képviselője, Kiss Attila önmegvalósító életútján és a körülötte működő egyesületen keresztül a Zengő nyíl. A 6,86 millió forinttal támogatott dokumentumfilm Fáy Réka rendezésében készülhet el.

A Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett Glaser Katalin Városi legendák című animációs sorozatának második évada 31,5 millió forint támogatásból valósulhat meg. Az animációs sorozat második része is a szájról szájra terjedő legendákat dolgozza fel.

A kiskamaszoknak szóló tudományos-fantasztikus animációs filmsorozat, a Budapest Spaceport folytatása 19,6 millió forint támogatást kapott. A Mészöly Ágnes által írt és Bálint Szilárd által rendezett alkotás egy fiatal lányról szól, aki apja akarata ellenére belevág az űrhajós kiképzésbe. Berta kalandjai alatt új barátokat szerez: emberekkel, de öntudatra ébredt robotokkal is megismerkedik.

Az NFI 2020 januárja óta nyújt pályázati úton támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra – áll a közleményben.

Borítókép: Elöl balról jobbra: Szekeres Zoltán gitáros, Koltay Gergely Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, dalszövegíró, az együttes alapító tagja, Vadkerti Imre énekes és Gáspár Álmos hegedűs a Kormorán együttes Összetartozás Koncertjén a bécsi Akzent Színházban 2021. szeptember 16-án. Fotó: MTI/Filep István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában