A felfedezés élménye

2022.06.30. 10:11

Megközelítette az ötszázezret a Magyar Zene Háza látogatóinak száma (videó)

Eddig 440 ezren látogatták a január 22-én nyílt Magyar Zene Házát - mondta Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza vezetője.

Batta András az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az első félév programjainak koncepciójáról kiemelte: a beavatás, a felfedezés élménye, a zenepedagógia, a fellépők és a közönség interaktívitása, a szórakoztatva tanítás és tanulás volt az elsődleges cél.

Hozzátette: olyan művészeket kérnek fellépésre, akik hajlandók interaktivitásra és hozzájárulnak ahhoz, hogy a közönség ne passzívan vegyen részt az előadásokon. Az elmúlt 5 hónapban 70-80 iskolával voltak kapcsolatban, az állandó tárlat, a kreatív hangtér és a rendhagyó órák is sok érdeklődőt vonzanak.

A Magyar Zene Háza
Forrás: Palkó György / Liget-Budapest

A következő félév, az őszi több száz program között szerepel majd Debussy kamaraműveinek megszólaltatása, a koncerten a zenére a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákja készíti el alkotását. Folytatódnak a világzenei és magyar folklór programok, lesz a gyimesi zenét bemutató koncert és az idén 75 éves Sebő Ferenc is színpadra lép. Az állandó zenetörténeti kiállítást élő zene színesíti, s vendégül látják majd Veszprém városát is - ismertette a programokat Batta András.

Borítókép: A Liget Budapest Projekt keretében épült Magyar Zene Háza/Liget Budapest, Palkó György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában