Sokszínűség

2022.06.29. 12:17

Zenei világok találkozása lesz az erdélyi Gernyeszegen

Rendhagyó népművészeti programok, kamaraest és izgalmas, a zenei határokat átlépő produkció várja az érdeklődőket.

Egynapos zenei fesztivál lesz az erdélyi gernyeszegi Teleki Kastélyban, ahova a szervezők a klasszikus zene, a népzene, a jazz és a romantikus helyszínek szerelmeseit várják - közölte a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi központja.

A július 10-i, GernyeFest elnevezésű rendezvényt a Liszt Intézet sespsiszentgyörgyi központja a Fejes Művészeti Akadémiával együtt szervezi. Rendhagyó népművészeti programok, kamaraest, az akadémia mentoráltjainak koncertje és izgalmas, a zenei határokat átlépő produkció várja az érdeklődőket.

A 2020-ban alapított Fejes Művészeti Akadémia Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi, és a határon túli fiatal zenei tehetségek képzését támogassa. Fejes Krisztina, nemzetközileg elismert zongoraművész és zenész barátai, valamint Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője újszerű tehetséggondozó programot vezet, amely segíti a fiatal muzsikusok szakmai fejlődését és pályaorientációját.

A Gernyefesten az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány szervezésében népzenei koncertek, táncház, kézműves foglalkozások lesznek, valamint Jánosi Ágnes vezetésével pártakészítés várja az érdeklődőket. Ezt követően az Akadémia mentorprogramjában részt vevő diákok adnak koncertet: a fiatalok Marosvásárhelyről, Nagyszebenből, Sepsiszentgyörgyről, Kolozsvárról érkeznek.

Kamarakoncerttel folytatódik a fesztivál Fejes Krisztina, Onczay Zoltán, Szabó Gábor és Wenting Kang közreműködésével, majd a Celectro elnevezésű koncert stílusok összefonódását kínálja Bach zenéjétől kezdve az indai Rágán át egészen a kortárs és jazz improvizációig, ötvözve mindezt az elektronikus zenével.

Borítókép: Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője beszédet mond a magyarok őshazáját kutató Kőrösi Csoma Sándor halálának 180. évfordulóján a református templomban tartott istentisztelettel egybekötött megemlékezésen a nagy utazó szülőfalujában, a háromszéki Csomakőrösön 2022. április 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában