Világhírű tervezőkkel

2022.10.04. 16:28

Negyven tervező mutatkozik be az idei 360 Design Budapest kiállításon

A képzőművészet és a design találkozása a díjnyertes 360 Design Budapest kiállítás, melyet idén harmadik alkalommal rendez meg a Magyar Divat & Design Ügynökség Budapesten. A hazai és regionális tervezőket felvonultató rendezvénysorozat ingyenesen látogatható október 3-a és 9-e között a Bálna Budapest épületében. A szervezők a bemutatókon túl különleges tárlatvezetésekkel, híres hazai és külföldi előadókkal, valamint kerekasztal-beszélgetésekkel várják a látogatókat.

Udvardi-Lakos Luca

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Múlt és jövő, a digitális és a fizikai tér összefonódása a díjnyertes 360 Design Budapest kiállítás idei koncepciója, melyet a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) október 3-a és 9-e között rendez meg a Bálna Budapest épületében. 

Az idei évben 31 hazai és több mint 10 közép-európai regionális tervező alkotásait állítják ki, a rendezvényen világhírű tervezők keynote előadásait lehet meghallgatni, mindemellett kerekasztal-beszélgetések és tárlatvezetések várják az érdeklődőket neves szakemberek kalauzolásával.

 A képzőművészet és a design lehetséges metszéspontjait körbejáró szakmai napot az ügynökség az Art Market Budapesttel közösen valósítja meg.

Az MDDÜ célja, hogy a rendezvény által Magyarország a designipar egyik regionális központjává váljon,

 továbbá egy olyan programsorozat létrehozása, amely Európa-szerte turisztikai vonzerővel bír. A 360 Design Budapest 2020 októberében indult, a rendezvény neve a minket 360 fokban körülvevő design mindennapi szerepére hívja fel a figyelmet.  

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján, az együttműködésben résztvevő partnerek szólaltak fel. – Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a kiállítás jelentős hazai és nemzetközi díjakat is kapott, köztük a Red-Dot díjat is elnyerte – emelte ki Forintos-Szücs Anita, az MDDÜ vezérigazgató-helyettese. A Red-Dot díj, vagyis a Piros Pont díj egy olyan rangos dizájn tematikájú verseny, amelyben a „piros pont" a minőség védjegye.  

Forintos-Szücs Anita hangsúlyozta, a rendezvény célja a hazai és regionális formatervezők ismertségének növelése, az értékesítésösztönzés, a hazai designmárkák piacra lépésének elősegítése.

A kiállításra 3D tervekkel is nevezhettek a tervezők, így a rendezvény egy része digitális formában, LED-kivetítőkön látható. A rendezvény az egyes szakterületek összehangolt munkáit mutatja be, a látogatók többek között a divat, képzőművészet és építészet területén tevékenykedők közösen létrehozott termékeit tekinthetik meg ezen a különleges kiállításon.

Az MDDÜ hazai és külföldi szervezetekkel fogott össze az esemény megvalósításához, olyan cégekkel dolgozott együtt, mint a LuCreate Design Development Foundaytion, a Czechdesign, Budapest Design Week, Art Market Budapest vagy az Iparművészeti Múzeum.

Magas minőség és komplexitás jellemzi az itt látható design termékeket

 – mondta Ledényi Attila, az Art Market alapító-igazgatója. Hozzátette, az Art Market Budapest hosszú évek óta kereste a képzőművészet és design közötti kapcsolódási lehetőséget, melynek eredménye a mostani tárlat.

Az eseményt a Formatervezési Tanács is segítette. – A design világa soha nem volt olyan fontos, mint ma, mert a felgyorsult világban azok a formák állandók, amelyek mellett élünk – mondta Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. A rendezvény partnere volt az Iparművészeti Múzeum is. Cselovszki Zoltán elnök elmondása szerint a tervezők múzsái szeretnének lenni.

A 360 design Budapest a Red Dot-díj elnyerése mellett az A’ Design Award & Competiton, valamint a 11. Global Eventex Awards díjazottja is.  

A kiállításról az esemény honlapján találhat bővebb információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában