Oszthatatlan nemzet

2023.03.19. 18:56

Elindult a Minden magyar számít! vándorkiállítás

Országjáró útra indult a tavalyelőtt bemutatott Minden magyar számít! vándorkiállítás. Az Üllőn induló, négy vidéki várost érintő installáció a Jogar Alapítvány és a Patrióták együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósul meg.

Balázs D. Attila

Fotó: Gera Miklós Béla

Két évvel ezelőtt a főváros 16. kerületében, a Reformátorok terén nyílt meg a Patrió­ták Kárpát-medence arcairól szóló tablókiállítása, amellyel idén újra találkozhat a nagyközönség. 

A plakátok arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és oszthatatlan nemzetnek vagyunk a tagjai. 

A négy vidéki helyszínt érintő tárlat a Pest vármegyei Üllőn kezdte meg idei vándorútját. A kiállítást március 15-én nyitotta meg ünnepélyes keretek között Kissné Szabó Katalin polgármester, valamint dr. Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke. Az üllői Templom téren március 19-én vasárnap estig tekinthetik meg a Kárpát-medence arcait. 

Fotós: Gera Miklós Béla

– A Minden magyar számít! kiállítást két évvel ezelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával azért valósítottuk meg, hogy erősítsük a nemzeti összetartozást a mindennapokban. 

Valljuk, hogy meg kell haladni a magyarság határon túliakra és a határon belüliekre való felosztását, mert egyetlen egységes magyar nemzet létezik, amit hosszú évtizedek elhallgatása és lélekmérgezése után újra tudatosítani kell a társadalomban

 – olvasható a Patrióták közleményében. 

A kiállítás óriástablóin harmincöt véletlenszerűen kiválasztott erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalany portréja együtt szerepel a magyarországiakéval, ezzel is kifejezve a magyar nemzet oszthatatlanságát. A tárlat időszerűsége az elmúlt időszakban csak fokozódott, hiszen az ukrajnai háború is megmutatta, hogy mi csak egymásra számíthatunk. 

A nemzeti összetartozás erősítését szolgáló, ingyenesen látogatható köztéri kiállításon a Jogar Alapítvány és a Patrió­ták együttműködésében, az NKA támogatásával Üllő után Mezőtúron, Pásztón, Jászdózsán találkozhatunk a Kárpát-medence arcaival. 

Konzervatív értékekben gondolkodó fiatalok közössége

A Patrióták (Magyar Patrióták Közössége) kulturális-közéleti civil szervezet 2014-ben alakult. Céljuk, hogy a konzervatív értékrendű, nemzetben gondolkodó jövő nemzedéket összefogják hagyományaink, a magyarság által létrehozott értékek megóvása érdekében. A Patrióták legnagyobb sikerét 2020-ban könyvelhette el, amikor elérték, hogy az Ország­gyűlés törvényben nyilvánítsa nemzeti emlékhellyé az egyesület által felélesztett Rákosmezei Királydombot. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában