Extrém beruházás

2021.08.02. 14:02

700 millió fontból épül a brit filmes és televíziós produkciós központ

Az intézmény csaknem 370 ezer négyzetméteres területen valósulhat meg a kelet-angliai Hertfordshire megyében.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A BBC hírportálja szerint 700 millió fontból, vagyis több mint 290 milliárd forintból építene világszínvonalú filmes és televíziós produkciós központot Nagy-Britanniában két amerikai cég. A Los Angeles-i székhelyű Hudson Pacific Properties és a Blackstone befektetési vállalat 120 millió fontért már meg is vásárolt egy csaknem 370 ezer négyzetméteres területet a kelet-angliai Hertfordshire megyében.

Az egyelőre építési engedélyre váró létesítménytől azt várják, hogy brit és nemzetközi produkciók központjává emeli a helyszínéül választott Broxbourne-t. A projekt mögött álló cégek várakozásai szerint a stúdió évente akár 300 millió fonttal járulhatna hozzá a helyi gazdasághoz, valamint 4500 új munkahelyet is biztosíthatna.

A Hudson Pacific és a Blackstone tulajdonában van a kaliforniai Sunset Studios, amelynek intézményeiben egyebek között a Harry és Sally, a Zoolander, a trendkívüli és a Kaliforniai álom című filmeket is forgatták. Broxbourne pedig az első részlege lenne a Sunset Studiosnak, amely az Egyesült Államokon kívül működik.

A projektet a brit kormány támogatja.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában