Hangverseny

2018.03.04. 07:00

Debussy előtt tisztelegnek a Zeneakadémián

Ritkán hallható klasszikusok és fiatal zeneszerzők műveit is bemutatják a budapesti Zeneakadémia Tisztelgés Debussy előtt című hangversenyén március 9-én - tájékoztatták portálunkat a szervezők.

Portrait of Claude Debussy, 1862-1918, French composer of Impressionist music, c. 1905-08, heliograph after a photograph by Otto. Heliography is a photographic process using bitumen of Judea, which hardens in proportion to exposure to light. Copyright © Collection Particuliere Tropmi / Manuel Cohen

A francia zeneszerző halálának 100. évfordulója alkalmából szervezett, a francia-magyar kulturális kapcsolatokat is erősíteni hivatott koncerten közreműködik a Zeneakadémia diákjaiból és frissen végzett növendékeiből álló Új Liszt Ferenc Kamarakórus. Az együttes célja, hogy a klasszikus kórusrepertoár mellett ritkábban felhangzó vagy nehezebben megközelíthető kortárs alkotásokat is megszólaltasson.

A klasszikus repertoárt ezen a koncerten Debussy és Poulenc, míg a modern irányzatot a Zeneakadémia fiatal komponistái, Kecskés D. Balázs, Emszt András és Bucz Magor művei képviselik. Debussy Images sorozatából az Île-de France Nemzetközi Zongoraverseny győztese, Demény Balázs játszik részleteket.

Borítóképünkön Claude Debussy

Forrás: Manuel Cohen / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában