jegyeket, gyorsan

2017.08.23. 13:16

Különleges előadásokat kínál a Vígszínház új évada

A padlás egymilliomodik nézőjét várják a Vígszínház 122. évadában, melynek során a teátrum játszóhelyein többek között Shakespeare Hamlet és Lóvátett lovagok című színműveit, valamint Dragomán György Máglya című regényének adaptációját is bemutatják.

A Vígszínház társulata 122 év alatt most először játssza el Shakespeare leghíresebb művét, a Hamletet. A címszereplőt ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, a további főszerepekben Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő, Fesztbaum Béla, Orosz Ákos és Hajduk Károly látható. Eszenyi Enikő rendezésének bemutatóját október 1-jén tartják.

A teátrum Váci utcai játszóhelye, a Pesti Színház első bemutatóját Rudolf Péter rendezi, aki hosszú évek után dolgozik újra a társulattal. Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiájának főszereplői Wunderlich József, Telekes Péter, Szilágyi Csenge és Bach Kata. A premier szeptember 29-én lesz, közreműködik a Vodku zenekar.

Az egyik legnevesebb német színházi alkotó, Armin Petras Dragomán György Máglya című művéből készített adaptációt, melyet színpadra állít a Vígszínházban. Az előadás a stuttgarti Staatstheater, a drezdai Stadtschauspiel, a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a Vígszínház koprodukciójában készül. A Házi Színpad szeptember 30-i bemutatójában Kopek Janka és Puzsa Patrícia játssza az előadás összes szerepét.

Nyolcvan éve halt meg József Attila, erről az évfordulóról emlékezik meg Vecsei H. Miklós, aki saját maga állította össze József Attila estjét. A Mondjad, Atikám! című előadás bemutatóját október 7-én este tartják a Házi Színpadon.

A padlás – mely Sztevanovity Dusán meséjéből született Presser Gábor zenéjével – minden idők legsikeresebb magyar zenés játéka – idézi fel a Vígszínház közleménye: az előadás sikere az 1988. januári vígszínházi ősbemutató óta, három évtizede töretlen, már több generáció felnőtt A padláson, melynek ősszel az egymilliomodik vígszínházi nézőjét is köszöntik majd.

A jubileumi ünneplést már a szeptember 2-i Pozsonyi pikniken elkezdi a Vígszínház, amely zenés részleteket is bemutat az előadásból. A hagyományokhoz híven a vígszínházi sátornál Eszenyi Enikő szívesen válaszol a nézők kérdéseire, Presser Gábor és a társulat tagjai dedikálnak és találkoznak a nézőkkel, akik kedvezményes jegyet és bérletet is vásárolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában