sportlövészet

2018.01.06. 21:40

Major Veronika országos csúcsot lőtt a második Eb-válogatón

A női légpisztolyosok között Major Veronika országos csúccsal nyerte meg a sportlövők második Európa-bajnoki válogatóversenyét Százhalombattán.

Major Veronika 579 körrel végzett az első helyen, ami nemcsak új országos rekord, hanem nemzetközi viszonylatban is kimagasló eredmény. Tátrai Miklós – aki a férfi légpisztolyosoknál győzött – ennél két körrel kevesebbel szerzett kvótát a riói olimpiára.

A férfi légpuskásoknál Sidi Péter, a nőknél Hanák Gabriella bizonyult a legjobbnak. Előbbiek versenyében ezúttal nem vett részt Péni István, de a három válogatóversenyből csak kettőnek számít majd az eredménye.

A harmadik válogatót január 20-21-én Budapesten rendezik meg, azt követően hirdetnek keretet a győri rendezésű, februári kontinensbajnokságra.

Lényeges változás a korábbiakhoz képest, hogy a nemzetközi versenyeken a nők – a férfiakhoz hasonlóan – már hatvan kört lőnek, és nem pedig negyvenet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!