Magyar siker

2018.09.13. 07:58

Tizenkét érmet gyűjtöttünk a Nomád Világjátékokon

Négy aranyat, négy ezüstöt és négy bronzot szereztek sportolóink a Kirgizisztánban rendezett III. Nomád Világjátékokon. A sikerekről Bíró András Zsolt, a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány elnöke nyilatkozott egy tévés beszélgetésben.

Budapest, 2011. július 5. Bíró András Zsolt, a Magyar Turán Alapítvány vezetõje, a rendezvény fõszervezõje beszél a Bugacon 2011. július 29-tõl 31-ig megrendezésre kerülõ elsõ Kárpát-medencei Õsök Napja hagyományõrzõ rendezvényrõl. A három napon a honfoglalás korának jeles történelmi alakjaira emlékeznek hagyományõrzõ seregszemlével, bemutatókkal, koncertekkel, elõadásokkal és az õsök fájánál tartandó ünnepséggel. MTI Fotó: Kollányi Péter

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kollányi Péter

A legjobb eredményeket a hagyományos nomád sportokban szereztük. Ez azért is nagy dolog, mert ezt a tizenkét érmet huszonhét fős delegációval értük el, ezzel az éremtábla hatodik helyére kerültünk, még Törökországot is megelőztük – mondta az elnök az Echo Tv Napi aktuális című műsorának vendégeként, megjegyezve, hogy voltak országok, amelyek több száz sportolóval képviseltették magukat a nomád tornán.

Az elmúlt években felvettek több új sportot is a világjátékok palettájára, de ezekben is sikeres volt a magyar csapat. Az újak közül mind bothúzásban, mind szkanderban sikerült érmet szereznünk – tette hozzá.

Teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítókép: Bíró András Zsolt, a Magyar Turán Alapítvány elnöke

MTI Fotó: Kollányi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában