kézilabda-vb

2018.12.10. 15:10

Nagy Laci is tagja a bővített keretnek

Nagy László, a Telekom Veszprém jobbátlövője is tagja a januári, dán-német közös rendezésű világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn kihirdetett bő keretének.

A 201-szeres válogatott játékos tavaly októberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, de a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre visszatért, és kilátásba helyezte, hogy szükség esetén a januári tornán is számíthatnak rá.

A magyar szövetség hétfői beszámolója szerint Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitányoknak a világbajnokság rajtjára 16 fősre kell szűkíteniük keretüket, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő, és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőségük.

A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án Dániában lép pályára a házigazdák ellen.

A világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban

Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak.

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A magyar férfi válogatott 28 fős vb-kerete:

kapusok:

Bartucz László (Grundfos Tatabánya), Borbély Ádám (Orlen Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)

jobbszélsők:

Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Vasic Marko (Csurgói KK)

jobbátlövők:

Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE), Nagy László (Telekom Veszprém)

irányítók:

Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes, francia), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Szöllősi Balázs (Grundfos Tatabánya)

beállók:

Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Debreczeni Dávid (Ferencváros), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (HE-DO B.Braun Gyöngyös)

balátlövők:

Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)

balszélsők:

Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Varsandán Milán (HE-DO B.Braun Gyöngyös)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!