Sztárparádé

2019.02.11. 18:27

Carl Lewis lehet az Év Sportolója gála díszvendége

A kilencszeres olimpiai bajnok sprinter Carl Lewis érkezik a díjátadóra – bár a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke még nem erősítette meg a hírt.

US Carl Lewis holds the American flag after winning the 100m Men's final in 9:99, at the Los Angeles Olympic games, on August 04, 1984. Four years later, at the Seoul 1988 olympic games, Lewis also took gold in the same category. (Photo by - / AFP)

Forrás: AFP

Február 14-én, csütörtökön este 20 órától rendezik az Év Sportolója gálát a budapesti Nemzeti Színházban, ahol a magyar sport számos kiválósága kap majd díjat. Az est egyik fénypontja a díszvendég lesz, aki az Origo értesülése szerint nem más, mint a legendás atléta, Carl Lewis.

Lewis négy olimpián (1984, Los Angeles, 1988, Szöul, 1992, Barcelona és 1996, Atlanta) összesen 9 olimpiai aranyérmet nyert a 100 és 200 méteres síkfutásban, a 4x100 méteres váltóban és távolugrásban. Ugyanezekben a számokban az 1983-as, az 1987-es és az 1991-es világbajnokságon összesen nyolc elsőséget szerzett. A Nemzetközi Olimpiai Biztosság Lewist 1999-ben az Évszázad sportolójának választotta – idézi fel cikkében a portál.

Fotó: STAFF / IOPP / AFP

Az eseményt rendező Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György ugyanakkor még nem erősítette meg a hírt: az Origo kérdésére azt válaszolta, hogy

„Valóban ígértünk egy eddig még be nem jelentett sztárvendéget, de babonából sem szeretnék beszélni róla, majd csak akkor, ha megérkezett”.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének 61. alkalommal kiírt szavazásán egyébként 439 magyar sportújságíró szavazott, amely új rekord a voksolás történetében. Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Kozák Danuta került a legjobb három közé.

Borítókép: Carl Lewis az 1984-es Los Angeles-i olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!