EB-selejtező

2019.06.08. 19:57

3-1-re legyőzte az azerieket a magyar válogatott

A magyarok első két gólját a középhátvéd Willi Orbán szerezte, majd Mahir Madatov ugyan szépített a 70. percben, de a válogatottban most bemutatkozó Holman Dávid egy perccel később eldöntötte a három pont sorsát.

Baku, 2019. június 8. Willi Orbán (j4) gólt szerez az Azerbajdzsán - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen a bakui Bakcell Arénában 2019. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsánban aratott szombati 3-1-es sikerével csoportja élére ugrott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Az I. félidő 18. percében a Dzsudzsák buktatásáért megítélt szabadrúgást maga a sértett végezte el a jobb oldalról, a beívelt labdát pedig a hosszú oldalon érkező Orbán fejelte közelről az azeri kapu jobb oldalába (0-1).

https://streamable.com/3q9p0

A II. félidőben, az 53. percben Dzsudzsák szögletét Szalai fejelte kapura az ötösről, Agajev védett, de a kipattanót Baráth a kapu felé kotorta, Orbán pedig szinte a gólvonalról passzolt a hálóba (0-2).

A 70. percben a csereként beállt Ramazanov kapott jó kiugratást a bal oldalon, kapura lőtt, lövését Gulácsi a túloldalra ütötte, ott azonban üresen érkezett Madatov, és a hálóba passzolt (1-2).

https://streamable.com/sm0ed

Egy perccel később Kleinheisler gurította a labdát az üresen érkező Holman elé az azeri tizenhatos jobb sarkánál, a válogatottban most bemutatkozó játékos pedig a rövid felső sarokba lőtte azt (1-3).

https://streamable.com/abddg

A magyarok hatodszor találkoztak az azeriekkel, mérlegük pedig hibátlan maradt a mostani sikerrel. Az E csoportban így most a magyaroknak és a világbajnoki ezüstérmes horvátoknak hat pontjuk van. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, a magyarok pedig márciusban 2-1-re legyőzték a horvát csapatot.

A harmadik Szlovákia és negyedik Wales egyaránt három ponttal áll, de mindkét csapat eggyel kevesebb találkozót játszott, mint a magyar és a horvát. Az azeriek pont nélkül utolsók.

Az ötösből az első kettő kijut a részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

Forrás: MTI/Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában