Birkózó-vb

2019.09.19. 12:52

Újabb két magyar kvótát szereztünk az olimpiára

A magyar színeket képviselő Muszukajev Iszmail és Sastin Marianna is elődöntőbe jutott a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A dagesztáni származású, honosított versenyző palaui, georgiai és San Marinó-i rivális magabiztos legyőzésével jutott el a negyeddöntőig, amelyben a törökök idei Európa-bajnoki ezüstérmesét, Selahattin Kilicsallayant 15-2-es technikai tussal verte a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában.

A Vasas világbajnoka, Sastin Marianna magabiztosan verte korábban olasz és dél-koreai riválisát, a nyolc között pedig a moldáv Mariana Cherdivara Esanut győzte le fordulatos mérkőzésen, a végén hátrányból fordítva 5-3-ra a nők 62 kilogrammos mezőnyében.

A karrierje negyedik olimpiája előtt álló 36 éves klasszis a negyedik magyar kvótás birkózó a vb-n. Negyedórával előtte a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) került négy közé és vívta ki a tokiói indulási jogot kategóriájában Magyarországnak, míg vasárnap a kötöttfogású Lőrincz Viktor (87 kg), hétfőn pedig bátyja, Tamás (kötöttfogás 77 kg) szerezte meg a kvótát a 2020-as olimpiára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!