Női kézilabda-vb

2019.12.03. 12:30

Kovacsics: nagyon sokat hibáztunk

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint apró dolgokon ment el a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró elleni vesztes mérkőzése kedden, a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

Kumamoto, 2019. december 3. Kovacsics Anikó (k) kapura dob a montenegrói Tatjana Brmovic (j) és Durdina Jaukovic (b2) között a Japánban zajló nõi kézilabda-világbajnokságon játszott Montenegró - Magyarország mérkõzésen Kumamotóban 2019. december 3-án. A magyar válogatott 25-24-re kikapott Montenegrótól. MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Jamamura Hirosi

„Apró dolgokon ment el a mérkőzés, jobbak lehettünk volna, de nagyon büszke vagyok a lányokra. Küzdöttek, mindent megtettek, amit tudtak” – nyilatkozta a 25-24-re elveszített kumamotói meccset követően a dán edző.

Hozzátette, csapatának voltak fizikális problémái a hajrában, vagyis elfáradtak a játékosok, de mindent megtettek a győzelemért.

„Megnéztük, mi működhet ellenük, de nem sikerült megvalósítani. Próbáltuk levenni a nyomást a csapatról, visszamentünk az alapokhoz, amit gyakoroltunk, de nem azt játszottuk, amit tudunk”

- fogalmazott Rasmussen.

Tomori Zsuzsanna szerint sokat hibáztak a szoros mérkőzésen, pedig nagyon szerettek volna nyerni, és meg is tudtak újulni, nem úgy, mint a spanyolok ellen.

A magyarok szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, vasárnap 29-25-re kikaptak Spanyolországtól, szerdán Szenegállal, pénteken pedig Romániával játszanak. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és a papírforma, illetve a csoport jelenlegi állása szerint a románok elleni meccsen dől el, hogy a továbbjutás sikerül-e a magyaroknak. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Tomori szerint a védekezés jól működik, a támadójáték viszont eddig nem állt össze a világbajnokságon.

„Féltávról lövöldöztünk, ziccereket hagytunk ki, ami megbosszulta magát. Úgy érzem, ma szomorúbbak lehetünk, hiszen meccsben voltunk, és megnyerhettük volna egy góllal a mérkőzést”

- vélekedett a Siófok átlövője.

Kovacsics Anikó csapatkapitány elmondta, amikor lendületben voltak, Montenegrónak akkor is mindig volt válaszlépése.

„Végig küzdöttünk, de sokat hibáztunk, és nem futottunk annyit, amennyit kellett volna. Mindenki nagyon akart, nagyon ment, de elég sokat belehibáztunk”

- nyilatkozott a Ferencváros irányítója.

Meglátása szerint sokkal jobban összpontosítottak, mint eddig, a védekezésük nagyrészt jól működött, támadásban azonban voltak problémáik.

Lukács Viktória elismerte, hogy az emberelőnyökkel nem tudtak élni, nagyon nehezen jöttek a gólok létszámfölényben.

„Mindenféleképpen tovább szeretnénk jutni, már nincs más választásunk, mindkét meccset meg kell nyernünk. Meg is fogjuk nyerni, és megyünk a következő körbe!”

- nyilatkozta elszántan az FTC szélsője.

Forrás: MTI

Borítókép: Kovacsics Anikó (k) kapura dob a montenegrói Tatjana Brmovic (j) és Durdina Jaukovic (b2) között a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon játszott Montenegró – Magyarország mérkőzésen Kumamotóban 2019. december 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!