rb leipzig

2021.04.14. 07:58

Willi Orbán: minden adott, hogy jobb legyek a következő években

Nagy eredményeket szeretne elérni az RB Leipzig labdarúgócsapatával Willi Orbán, aki múlt héten írta alá új szerződését a lipcsei együttessel.

10 April 2021, Bremen: Football: Bundesliga, Werder Bremen - RB Leipzig, Matchday 28 at wohninvest Weserstadion. Leipzig defender Willi Orban. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Carmen Jaspersen/dpa (Photo by CARMEN JASPERSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Carmen Jaspersen

A magyar válogatott védő a szerződés-hosszabbítása apropóján tartott sajtótájékoztatón az M1 aktuális csatorna kérdésére elmondta: az új megállapodásánál kis szerepben hozzájárult a jó csapategység és a keretben lévő két magyar társ, Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik jelenléte.

„A fő ok pedig az volt, hogy a klub nagyon jól fejlődik, és én is sokat fejlődtem.

Itt minden körülmény adott, hogy tovább folytatódjon ez a fejlődés, és még jobbá váljak a következő években. Számos szép eredményt szeretnénk elérni a közeljövőben”

- fogalmazott a védő, aki pénteken 2025-ig írt alá a lipcsei alakulattal.

A közmédia érdeklődésére kitért a nyári Európa-bajnokság müncheni német-magyar mérkőzésére is.

„A Németország elleni találkozó kiemelten, de a franciák és a portugálok elleni összecsapások is különlegesek lesznek számomra. Úgy hallottam, telt ház előtt játszhatunk majd Budapesten, és talán Münchenben is lesznek majd nézők.

Különleges találkozó lesz, ahogy az egész kontinenstorna is, a pályafutásom fontos állomása”

- szögezte le Orbán.

A pandémia miatt tavaly nyárról elhalasztott kontinenstornát 12 városban – köztük Budapesten – bonyolítják le június 11. és július 11. között. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek, a magyar válogatott Budapesten fogadja a címvédő portugál és a világbajnok francia csapatot, a csoport negyedik tagja Németország lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!