legendás győzelem

2021.05.18. 12:21

Kásler Miklós fogadta az Aranycsapat Alapítvány delegációját

Az emberi erőforrások minisztere a magyar labdarúgó-válogatott 69 évvel ezelőtti olimpiai győzelme alkalmából fogadta kedden az Aranycsapat Alapítvány képviselőit.

„Az Aranycsapat a magyar labdarúgás történetének első olimpiai győzelmét érte el Helsinkiben. Ez a győzelem jelentette a kezdetét a magyar labdarúgó sport eddigi legsikeresebb korszakának. Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgót, Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművészt, Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zenészt és ifj. Papp Lászlót, az Aranycsapat Alapítvány képviseletében, a 69 évvel ezelőtti történelmi sikerhez kapcsolódó kezdeményezésük okán fogadtam hivatalomban” – írta közösségi oldalán a miniszter.

Kiemelte: „A történelmi nagyjaink emlékét őrizni és ápolni közös felelősségünk. A nemzeti sikerek esetében pedig ennek a kötelességnek a teljesítése megtiszteltetést jelent mindannyiunk számára!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!