motorsport

2021.06.30. 17:42

Világbajnok csapatnál versenyez tovább Sebestyén Péter a Supersport vb-n

A 2019-es és 2020-as világbajnok olasz Bardahl Evan Bros csapat színeiben versenyez júliustól Sebestyén Péter a Supersport-vb idei szezonjának hátralévő részében.

A 27 éves motoros a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) közreműködésének köszönhetően

először a július 23-25-i Holland Nagydíjon áll rajthoz.

A szerdai sajtótájékoztatón Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium alapította HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az ügynökség egyik kiemelt célja, hogy megtalálja a jövő motor- és autóversenyzőit, azaz a következő évek Talmácsi Gáborait és Michelisz Norbertjeit. Hozzátette: a tehetségkutató munka sokrétű és nagy odafigyeléssel jár, mert a technikai sportok rengeteg anyagi erőforrást igényelnek. Mint kifejtette, Sebestyén Péterben látták meg a lehetőséget arra, hogy a következő években feljebb lépjen. Bíznak benne, hogy eredményei alapján a Supersport-világbajnokság után a Superbike lehet a következő állomás a karrierjében.

„Óriási szintlépés lehet ez az életemben, hiszen eddig mindig napról napra éltünk, az akarat, a kitartás és az alázat vitt előre minket, de mindig éreztük, hogy valami azért hiányzik”

- hangsúlyozta Sebestyén Péter, aki 2019-ben legjobb hondásként a Supersport-vb összetett versenyének 11. helyén végzett, amely minden idők legjobb összetett magyar eredménye a kategóriában. Hozzáfűzte, mindig szerette volna egy topcsapatban folytatni a pályafutását, mert úgy érzi, ha csak a versenyzésre tud koncentrálni, csúcstechnikával a háta mögött még többet lesz képes kihozni magából.

A gyorsaságimotoros-vb 125 kcm-es kategóriájában 2007-ben világbajnok Talmácsi Gábor szerint a motorversenyzés két legismertebb vb-sorozata a Superbike és a MotoGP. Míg utóbbiban prototípus motorokon versenyeznek a pilóták, addig a Superbike vb-sorozatában az utcai sportmotorok tuningolt változatai szerepelnek. A Superbike-vb középső kategóriája a Supersport, amelyben 600 köbcentiméteres gépekkel mennek a résztvevők. Mint elhangzott, a vb-ből három versenyhétvége már lement, és idén még további tíz fordulót rendeznek.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy Supersport vb-n a jelenleg második helyen álló dél-afrikai Steven Odendaal lesz Sebestyén Péter csapattársa.

Borítókép: Weingartner Balázs, Sebestyén Péter és Talmácsi Gábor a sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában