Labdarúgó NB I

2021.10.02. 19:20

Kikapott a Mezőkövesd Felcsúton

A felcsúti együttes két nyeretlenül megvívott bajnoki után diadalmaskodott újra, míg a kövesdieknek ez volt sorozatban a hatodik élvonalbeli meccsük, amelyen nem tudtak nyerni.

A Puskás Akadémia 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján.

A felcsúti együttes két nyeretlenül megvívott bajnoki után diadalmaskodott újra, míg a kövesdieknek ez volt sorozatban a hatodik élvonalbeli meccsük, amelyen nem tudtak nyerni.

Kiegyenlített játékot és nagy küzdelmet hozott az első félidő, melynek során a hazaiak négy próbálkozásból csupán egyszer találták el a vendégek kapuját, abból viszont gólt is szereztek, és a szünetre előnnyel vonulhattak. A Mezőkövesd hajszálnyival többet birtokolta a labdát, eggyel több kapura lövése is volt, de betalálnia nem sikerült.

A folytatásban meddő mezőnyfölényre tett szert a kövesdi együttes, a Puskás Akadémia ugyanis rendre megakadályozta, hogy igazán veszélyes akciókat vezessen az ellenfél. Támadásban rákapcsoltak a hazaiak, többet veszélyeztettek, és a félidő feléhez közelítve megduplázták előnyüket.

A Mezőkövesd egyszer-egyszer még eljutott kapura lövésig, de végül a szépítő gól sem jött össze neki, és pont nélkül távozott Felcsútról.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Puskás Akadémia-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)

Felcsút, 822 néző, v: Pintér

gólszerzők: Favorov (19.), Baluta (63.)

sárga lap: Nunes (74.), Nagy Zs. (82.), Komáromi (92.), illetve Lakveheliani (8.), Vojtus (76.)

Puskás Akadémia:

Tóth B. – Csirmaz, Nunes, Stronati, Deutsch (Gera D., a szünetben) – Plsek, Favorov – Slagveer (Komáromi, 77.), Baluta (Corbu, 85.), Nagy Zs. – Kozák (Puljic, 77.)

Mezőkövesd:

Piscitelli – Farkas, Kocsis, Szépe, Lakveheliani – Cseke (Jurina, a szünetben), Karnyickij, Besirovic (Vutov, 38., Nagy D., 75.) – Calcan (Cseri, 56.), Drazic (Vojtus, 56.), Madarász

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!