Hatalmas lehetőség

2021.12.14. 17:03

Magyarország pályázik a 2023-as muaythai Eb megrendezésére

Az Eb új szintre emelné a thaibox magyar versenyzőinek nemzetközi elismertségét a sportág hazájának tekintett Thaiföld segítségével.

A Bangkokban zajló világbajnokság alatt tartott közgyűlésén a Nemzetközi Muaythai Szövetség, az IFMA bejelentette, hogy Magyarország pályázik a 2023-as muaythai Európa-bajnokság megrendezésére.

Sipos Sándor bangkoki nagykövet tájékoztatása szerint Dudok Károly, a magyar szakszövetség elnöke egyben nemzetközi együttműködésről írt alá megállapodást Sakchye Tapsuwannal, a thaiföldi szövetség elnökével.

A szerződés célja, hogy új szintre emelje a thaibox magyar versenyzőinek nemzetközi elismertségét a sportág hazájának tekintett Thaiföld segítségével.

A bangkoki világbajnokságon, amelyen 22 magyar thaiboxos vesz részt, nemcsak az érmek találnak gazdára, hanem eldől az is, hogy kik vehetnek részt a 2022-es birminghami világjátékokon.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!