Labdarúgás

2021.12.22. 11:40

Schäfer András lett az ősz legjobbja Dunaszerdahelyen

A magyar válogatott Schäfer Andrást választották az ősz legjobb játékosának a Dunaszerdahely labdarúgóklub szurkolói.

Az FC DAC honlapja szerint a középpályás a szavazatok 50,27 százalékát kapta. A 2014 óta létező internetes voksoláson ez a második legfölényesebb siker a csapatkapitány Kalmár Zsolt egy évvel ezelőtti 51,69 százaléka után.

A drukkerek abból a 25 futballistából választhattak, aki a szlovák élvonal mostani idényének eddigi mérkőzésein legalább 45 percet játszott dunaszerdahelyi színekben.

Az év legjobb magyar labdarúgójának is megválasztott Schäfer szerezte az év legszebb gólját az FC DAC játékosai közül. Ezen a szurkolói voksoláson 30,23 százalékkal végzett az élen a gólja, amelyet augusztus elején a Liptószentmiklós ellen lőtt a kapu hosszú felső sarkába. A válogatásba 14 találat került be az akadémia csapatai és a felnőtt együttes idei mérkőzéseiből.

"Egy kicsit már vártam, hogy vége legyen az ősznek, hiszen az évet lényegében nyári szünet nélkül tudtam le, mindössze egy hetet pihenhettem az Európa-bajnokság után. Viszont nagyon örülök annak, hogy ennyi mérkőzést tudtam abszolválni, és hogy fantasztikus meccseken is szerephez juthattam. Boldog vagyok, amiért így alakult ez az esztendő" 

- nyilatkozta Schäfer, aki idén 44 tétmeccsen lépett pályára.

Hozzátette, a nemzetközi porondon több sikerélménye is volt, ezek közül kiemelte az egész Európa-bajnokságot, a teltházas összecsapásokat a Puskás Arénában, a németek elleni gólját, a lengyelek idegenbeli legyőzését, valamint a Wembley Stadionban elért döntetlent az angolok ellen.

Borítókép: Schäfer András gólöröme a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. (Kovács Tamás/MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!