Több évtizedes hagyomány

2022.01.26. 23:04

Negyvenegy tételből álló felszerelést kaptak a MOB-tól a magyar indulók

Az utazótáskától a hátizsákig, az edzőcipőtől, a bakancson, zoknin, pólókon keresztül a melegítőgarnitúrákig, az aláöltözetektől a különböző kabátokig a lehető legszélesebb ruházati palettát biztosítja a MOB a sportolók számára.

Negyvenegy tételből álló felszerelést kaptak a pekingi téli olimpián szereplő magyar versenyzők a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB).

A MOB szerdai tájékoztatása szerint az már több évtizedes hagyomány, hogy a szervezet bőséges ruházattal és felszereléssel látja el a játékokra utazó delegáció tagjait, különösen a sportolókat. A pekingi olimpikonok közel egymillió forint értékű felszereléssel gazdagodtak, melyet a játékok után is megtarthatnak.

Ahogy az a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapokmányában, az Olimpiai Chartában is szerepel, az olimpiai eseményeken résztvevő nemzeti csapatok egységes megjelenésének biztosítása az adott nemzeti olimpiai bizottság feladata és kizárólagos joga.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a minden igényt kielégítő, a rendező ország éghajlatához és időjárásához alkalmazkodó bőséges termékkészlet az általános és szabadidős sportruházatot foglalja magában, a sportágspecifikus versenyruházatot nem.

"Fontos, hogy a magyar olimpiai csapat megjelenésében egységes, felismerhető és beazonosítható legyen a nemzetközi környezetben. Ez vonatkozik az eredményhirdetésekre, az ünnepségekre, az utazásra, a közösségi programokra egyaránt" - mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára. "Ezért az utazótáskától a hátizsákig, az edzőcipőtől, a bakancson, zoknin, pólókon keresztül a melegítőgarnitúrákig, az aláöltözetektől a különböző kabátokig a lehető legszélesebb ruházati palettát biztosítja a MOB a sportolók számára."

Kiemelte azt is, hogy a termékeken Hungary felirat vagy nemzeti címer, valamint a magyar olimpiai csapat hivatalos márkája, a Magyarock utal a hovatartozásra. Hozzátette, hogy a Pekingre biztosított adidas nemzeti kollekció darabjai már jól beváltak korábban, például a 2018-as, phjongcshangi téli olimpián, viszont újdonságot jelent a magyar csapatnál a prémiumkategóriás, funkcionális téli ruházati cikkeiről ismert Helly Hansen, melynek extra meleg, merinói gyapjút tartalmazó aláöltözete, vagy a minden időjárási viszontagsághoz igazodó kabátja bizonyára jó szolgálatot tesz majd a versenyzőknek.

A jövő pénteken kezdődő pekingi téli olimpián debütál a Magyarock márkájú rövid fehér kabát, amely a nemzeti színeket idéző design-elemeivel, hátán Hungary felirattal és a Magyarock jellegzetes hajrázöldjében pompázó vidám kötött sapkával kiegészítve a nyitó- és záróünnepségen, valamint az eredményhirdetéseken biztosítja a csapat egységes megjelenését.

Forrás: MTI

Borítókép: Ping Tven Tven (j) és Suej Ron Ron, a 2022-es pekingi téli olimpia, illetve paralimpia kabalafigurája előtt dolgozik egy festő Pekingben 2022. január 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában