Világjátékok

2022.05.17. 15:18

Magyar kick-boxos is utazhat

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi hírlevele szerint a Halker-Király Team sportolója a K1 szabályrendszerben, a nők 70 kg-os súlycsoportjában lép majd ringbe.

Boros Petra révén kick-boxban is lesz magyar sportoló az egyesült államokbeli Birminghamben július 7. és 17. között sorra kerülő Világjátékokon. 

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi hírlevele szerint a Halker-Király Team sportolója a K1 szabályrendszerben, a nők 70 kg-os súlycsoportjában lép majd ringbe. A sportág nemzetközi szövetsége, a WAKO levélben értesítette a magyar szövetséget (MKBSZ), hogy az ebben a súlycsoportban kvótát szerzett ukrán versenyző a hazájában dúló háború következtében nem tud részt venni a viadalon, így a korábbi eredményeinek köszönhetően Boros Petrára szállt át az indulás joga. 

"Petrával együtt elmondhatatlanul boldogok vagyunk. Mérföldkő a magyar kick-box történetében, hogy az idén első alkalommal magyar versenyző is megmutathatja tudását a Világjátékokon" - fogalmazott Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. - "A kick-box hét szabályrendszere közül a K1 kerül lebonyolításra Birminghamben, és ebben a szakágban is csupán három-három kiválasztott férfi és női súlycsoport. A 70 kg-ról tudni kell, hogy a nőknél ez lesz az egyik legkeményebb kategória, ennek ellenére bizakodóak vagyunk, hogy Petrának sikerül éremmel hazatérnie majd a Világjátékokról." 

A kick-box először öt esztendeje, a lengyelországi Wroclawban szerepelt a nem olimpiai sportágak legnagyobb és legrangosabb multisport eseményén, ám akkor csupán bemutató sportágként, magyar versenyző pedig nem volt az indulók között. A birminghami Világjátékokon már a hivatalos sportágak egyike az amerikai eredetű modern küzdősport. 

Magyarország eddig 13 sportágban szerzett indulási jogot a nem olimpiai sportágak seregszemléjére.

Borítókép: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!