Nemzetek Ligája

2022.06.17. 13:46

Rossi statisztikával cáfolja a magyar labdarúgókat ért kritikát

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta, mi az ő szerepe a sikeres NL-szereplésben.

Marco Rossi szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai bebizonyították, hogy a hazai futballisták nemcsak tudnak, akarnak is futni – írja a Magyar Nemzet.

Marco Rossi Európa-bajnokságra vezette ki a magyar válogatottat, majd annak halálcsoportjában is helytállt a nemzeti csapattal. A szakember azonban a nyári Nemzetek Ligája-szerepléssel és az angolokra mért megsemmisítő veréssel népszerűsége eddigi csúcsára érkezett, noha szerinte nincs is olyan nagy szerepe a sikerekben.

A magyar csapat tagjai győzelmüket ünneplik a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia–Magyarország mérkőzés után a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött.
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

– Korábban mondták nekem kollégák, hogy a magyar játékosokkal az a baj, hogy nem tudnak futni.

Az már szemre is látszott, hogy a Nemzetek Ligájában legalább annyit, ha nem többet futottak a fiúk, mint a világklasszis ellenfelek, az pedig a statisztikákból derült ki, hogy minden ellenfelünknél többet sprinteltünk.

Szóval nemcsak tudnak, akarnak is futni a magyar válogatott játékosai. Én annyit tettem hozzá, hogy önbizalmat adtam nekik, mégis osztozom velük a közönség felénk áradó szeretetében – fogalmazott a szövetségi kapitány a Mol-csapat oldalán, aki kiemelte a stáb kevesebb reklektorfényt kapó tagjainak szerepét is.

– Sokan csak a játékosokat és a kapitányt látják a válogatottból, ami nem fair azokkal a stábtagokkal szemben, akiknek elengedhetetlen szerepük van a teljesítményünkben. Meg kell említeni például a kiváló sport-fizioterapeutákat , akik a csapat mellett dolgoznak, az ő munkájuknak hála egyrészt pontosan tudtuk, ki milyen állapotban van fizikailag, másrészt a meccsre készen álltak a kulcsjátékosok – emelte ki Rossi, s valóban, a válogatotton Angliában egyáltalán nem látszott, hogy tíz nap alatt a negyedik meccsét játszotta, ráadásul a riválishoz képest sokkal kevesebb rotálással.

A Magyar Nemzet által is idézett csoportértékelésről Rossi elárulta, hogy unokaöccsének az ötlete volt, viszont a kapitány visszautasította azt a megközelítést, hogy csak azért vezeti Magyarország a Nemzetek Ligája halálcsoportját, mert az angol, az olasz és a német válogatott számára nem annyira fontos a sorozat.

Amikor már égett a ház, ellenfelünk elkezdte becserélni az Eb-döntős sztárjátékosait, így a lefújás pillanatában már egy olyan angol válogatott volt a pályán, amit nem túlzás a legerősebb csapatuknak nevezni.

Rossi újra hangsúlyozta, hogy a sikerekben kulcsfontosságú az egység: nemcsak a pályán, hanem a játékosok és az olasz mester között is.

– Egy edző akkor tud sikeres lenni, ha a játékosai ugyanazt a filozófiát vallják, és ebből a szempontból rendkívül szerencsés kapitány vagyok, mert a magyar válogatott összetartó csapatot alkot. Egy edző mindig arra a legbüszkébb, ha a játékosai a tudásuk felső határához közel teljesítenek, ez ugyanis azt jelenti, hogy jól érzik magukat a pályán, ismerik a posztjukat, tudják a szerepüket, de közben képesek csapatszinten gondolkodni.

Marco Rossi külön dicsérte Ádám Martin eredményét és elhivatottságát, s hozzátette: bízik benne, a magyar gólkirály erősebb bajnokságban tudja folytatni pályafutását.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország–Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában