Megerősített keret

2022.08.29. 11:23

Európa-liga győztes szélsőt igazolt a Honvéd

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd Jairo Samperio személyében Európa-liga győztes szélsővel erősítette meg keretét.

firo: 10.01.2020 Football, 2019/2020 1.Bundesliga: test game; HSV Hamburg Hamburg Hamburg, HSV Hamburg Hamburg Hamburg - FC Schalke 04 0: 4 individual action, Jairo Samperio | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/ Jürgen Fromme / / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: augenklick/firo Sportphoto/dpa/AFP

Fotó: Jürgen Fromme

A kispesti klub hétfőn számolt be a 29 éves futballista megszerzéséről.

Jairo Samperio a Racing Santandernél nevelkedett, majd mutatkozott be a spanyol élvonalban, 2013-ban a Sevillához igazolt, itt 25 bajnoki mellett 9 Európa-liga-mérkőzésen játszott, öt gólt és hét gólpasszt jegyzett a csapatban, amely ekkor elhódította a második számú európai kupát. Egy év után a német Bundesligában szereplő Mainzhoz szerződött, a német élvonalban 72 mérkőzésen 11 gól és 14 assziszt volt a mérlege. A Mainz után fél évet a Las Palmasban töltött, majd két szezont futballozott Hamburgban, míg a legutóbbi két idény során a Malagát erősítette.

Az első benyomások pozitívak, találkoztam az edzői stábbal, gyönyörű a stadion

 - mondta a spanyol utánpótlás válogatottban is szerepelt játékos. Hozzátette: "Ami pedig engem illet, az előző évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, ezért most újra jó formába akarok lendülni, hozzájárulni a Honvéd sikeres szerepléséhez. Szeretnék minél több meccsen játszani és újra bizonyítani, hogy jó futballista vagyok" -

A Honvéd öt fordulót követően egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint három vereséggel nyolcadik az OTP Bank Ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!