Győzelem!

2022.08.14. 18:05

Milák Kristóf újra Európa-bajnok!

A pillangókirály megvédte bajnoki címét 100 méteres pillangóúszásban.

Fotó: AFP

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 100 méteres pillangóúszásban, ezzel ötödik Eb-érmét szerezte meg, Kós Hubert pedig negyedik helyen ért be. 

 

Milák, a szám olimpiai ezüstérmese és világbajnoka 50.33 másodperces idővel csapott célba, a döntő másik magyarja, Kós Hubert 11 századdal maradt le a bronzról, 51.33 másodperces egyéni csúccsal a negyedik lett.

 

 A Honvéd sportolója annak ellenére „bérelte ki” a legjobb időt elérőnek járó 4-es pályát szombaton, hogy csak negyedórája volt pihenni a 100 méter gyors fináléját követően, ahol országos csúccsal lett második a világrekorddal győztes román David Popovici mögött.

A 22 éves szupersztár kicsit mintha visszafogta volna magát a döntőben – még két száma lesz vasárnap –, csak az utolsó 10 méteren biztosította be elsőségét. Kós a hajrában maradt le a dobogóról, de egyéni legjobbját (51.52) így is megjavította. Kós a futam után a vegyes zónában rendkívül csalódottan értékelt: „Az első ötven méter úgy sikerült, ahogy terveztem, de a végén elrontottam a technikám. Sajnálom, remélem, kétszáz vegyesen tudok majd javítani.”

Milák önmaga második, a magyar küldöttség harmadik aranyát szerezte az olasz fővárosban, ahol a csütörtöki nyitónapon a 4x200 méteres gyorsváltóval diadalmaskodott.

A  férfi 100 méteres pillangóúszás eredménye:

1. MILÁK KRISTÓF 50.33 másodperc
2. Noe Ponti (Svájc) 50.86
3. Jakub Majerski (Lengyelország) 51.22
4. KÓS HUBERT 51.33

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!