Két keréken

2022.10.03. 15:27

Júliusban rendezik a jövő évi Visegrád 4 kerékpárversenyt

A viadal Magyarország legmagasabb besorolású egynapos férfi profi versenye.

Résztvevők a Visegrád 4 nemzetközi országúti kerékpárverseny magyar szakaszának rajtja előtt Budapesten, a Várkert Bazárnál 2021. július 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Júliusban rendezik a jövő évi Visegrád 4 elnevezésű kerékpárversenyt, amely Magyarországról indul majd. 

A viadal szervezőinek hétfői közleménye szerint a visegrádi csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti versenysorozata 2023. július 8-án Magyarországról indul, majd másnap Szlovákiában folytatódik, míg a lengyel, valamint a záró, cseh futamra július 22-én és 23-án kerül majd sor. 

A magyar verseny útvonala a tervek szerint nem változik, a korábbi években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Budapestről rajtol és Pannonhalmán ér véget.

 A viadal Magyarország legmagasabb besorolású egynapos férfi profi versenye. 

A magyar főszervező, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület 2023-ban is megrendezi a Nemzetek Kupája (NK) ifjúsági világkupa futamot, amely jelen állás szerint a kilencfordulós sorozat utolsó állomása lesz augusztus 16. és 18. között. 

A korosztályos NK egy- és többnapos versenyeket ölel fel - mint például a Párizs-Roubaix vagy a cseh junior Békeverseny -, Magyarországon háromnapos viadalra kerül sor.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!