Sokat spórolnának

2022.10.18. 22:57

Összefogtak a klubok a villanyfényes mérkőzések ellen

Az NB II-es bizottság javaslatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének annak érdekében, hogy ne kelljen villanyfényes mérkőzéseket játszaniuk.

A kisvárdai Anton Kravcsenko (b) és Bohdan Melnik (j), valamint Horváth Roland, a BVSC játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában megrendezett BVSC-Zugló - Kisvárda Master Good mérkőzésen a BVSC Szőnyi úti stadionjában 2022. szeptember 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán elmondta, a kérelem lényege, hogy a szövetség engedélyezze a másodosztályú mérkőzések kezdési időpontjának megváltoztatását. A javaslat szerint - amelyet minden klub támogatott - nagyrészt 13 órakor kezdődnének a találkozók, ettől a helyi viszonyokra való tekintettel el lehetne térni, de csak 15 óráig bezárólag. Ezzel csökkenteni lehet a villanyvilágítás használatát, és az NB II-es sportszervezetek jelentős költségcsökkenést várnak az intézkedéstől.

Sipos hozzátette, a kérdésben jelenleg egyeztetés folyik a csapatokkal, a versenybizottság a közeljövőben dönt majd az ügyben. A szóvivő szerint eddig is volt rá példa és volt rá lehetőség, hogy közös kérelem esetén a klubok módosítsák a kezdési időpontokat, és ehhez a versenybizottság a korábbiakban is hozzájárult.

Az NB II-es bizottság arra is felkérte az elnökséget, hogy a katari világbajnokság ideje alatt - amikor egyébként az élvonalban szünet lesz - engedélyezze a csapatoknak a szombati mérkőzésrendezést is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában