Európa-liga

2022.11.02. 18:35

Erős Fradira számít a Trabzonspor edzője

Sok fiatal jött, de jó eredményt akarunk elérni – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek vezetőedzője.

Abdullah Avci, a Trabzonspor vezetőedzője a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a törökországi Trabzonban, a Senol Günes stadionban 2022. november 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint a Ferencváros annak ellenére jó eredményt akar elérni a Trabzonspor vendégeként a labdarúgó Európa-liga utolsó fordulójában, hogy sérülések miatt sokan otthon maradtak, illetve a magyar bajnok számára már tét nélküli lesz a csütörtöki összecsapás.

„Ilyen szoros menetrendben benne van a sérülés, ezért jött velünk sok fiatal játékos, de ettől még jó eredményt akarunk elérni” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján az orosz szakember.

Az MTI érdeklődésére nem akarta elárulni, hogy a két sárga lappal rendelkező játékosok pályára lépnek-e azt kockáztatva, hogy újabb figyelmeztetés esetén a márciusi nyolcaddöntő első felvonását kell kihagyniuk. Csercseszov szerint nem ezt kell szem előtt tartani, mert majdnem fél év múlva lesz a nyolcaddöntő. Végül annyit árult el, hogy közülük Dibusz Dénes és Botka Endre elutazott a csapattal Törökországba, ugyanakkor Adama Traoré sérülés miatt a magyar fővárosban maradt. Szintén nem tartott az együttessel sérülés miatt Eldar Civic, Franck Boli és Amer Gojak, valamint az eltiltott Muhamed Besic.

CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a törökországi Trabzonban, a Senol Günes stadionban 2022. november 2-án
Fotós: Illyés Tibor / Forrás: MTI

„Az összes török stadionnak különleges atmoszférája van. Csütörtökön se lesz ez másként, telt házra és remek hangulatra számítok” – fogalmazott az 59 éves tréner, aki a két gárda első meccsével kapcsolatban kiemelte, a Ferencvárosnak úgy sikerült 3-2-re nyernie, hogy szinte a teljes találkozón emberhátrányban futballozott.

Ryan Mmaee arról beszélt, hogy nehéz mérkőzésre számít, amelyen az ellenfél győzelmi kényszerben lép majd pályára, ezzel szemben a zöld-fehéreken ezúttal egyáltalán nem lesz nyomás.

„Ugyanolyan csapatszellemben kell játszanunk, mint a korábbi mérkőzéseken, akkor jó eredményt érhetünk el” – jelentette ki a marokkói támadó, aki úgy érzi, hosszú kihagyása után mostanra sikerült ismét formába lendülnie. „Tudjuk, hogy kiváló hangulat lesz a meccsen, de készen állunk rá, még ha nem is lesz egyszerű”.

A Trabzonspor–Ferencváros El-csoportmérkőzés csütörtökön magyar idő szerint 18.45-kor a német Harm Osmers sípjelére kezdődik a több mint 40 ezer férőhelyes Senol Günes Sportkomplexumban, amely a város nyugati szélén a Fekete-tenger partján helyezkedik el. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

A Ferencváros biztos csoportgyőztesként nem lesz érdekelt a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő februári párharcok sorsolásán, majd csak a nyolc ütközet továbbjutójából kap ellenfelet a márciusi nyolcaddöntőre. A finálét május 31-én a Puskás Arénában rendezik.

A Ferencváros játékosai a labdarúgócsapat edzésén a törökországi Trabzonban, a Senol Günes stadionban 2022. november 2-án
Fotós: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A Trabzonspor edzője erős Ferencvárosra számít

Abdullah Avci, a Trabzonspor labdarúgócsapatának vezetőedzője annak ellenére erős Ferencvárosra számít csütörtökön, hogy a magyar bajnok vélhetően nélkülözi néhány kulcsjátékosát az Európa-liga csütörtöki utolsó fordulójában.

„Már a sorsoláskor látszott, hogy ez egy nagyon kemény csoport, amelyben a Monaco tűnt a legerősebbnek. A Ferencváros azonban négy pontot szerzett a franciákkal szemben, ami komoly meglepetés volt számomra, elsősorban ezzel biztosította be első helyét a négyesben. A rivális legnagyobb erőssége, hogy atletikus játékosok alkotják a keretét” – méltatta az MTI érdeklődésére a csoportgyőztes és ezáltal már nyolcaddöntős magyar bajnokot a török a szakember, aki hozzátette, a zöld-fehérek 27-28 azonos képességű futballistával rendelkeznek, így nem lehet arról beszélni, hogy cserejátékosok fognak szerepelni a mérkőzésen.

Avci kiemelte, mindenképpen nyerni akarnak, mert győzelemmel biztosan folytathatják szereplésüket a nemzetközi porondon, jobb esetben pedig – a Monaco pontvesztésével – maradnak az Európa-ligában.

Mahmoud Trezeguet, a Trabzonspor játékosa és Abdullah Avci vezetőedző a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a törökországi Trabzonban, a Senol Günes stadionban 2022. november 2-án
Fotós: Illyés Tibor / Forrás: MTI

„Ehhez rendkívül fontos, hogy ne ragadjon el bennünket a hév, azaz ésszel és türelemmel futballozzunk. Kilencven percünk lesz, ezért nem kell kapkodni” – mondta Avci, aki hangsúlyozta, ha sikerül begyűjteni a három pontot, akkor a csapat mindent megtett az Európa-ligás folytatásért, azaz nem lesz csalódott ha ennek ellenére a Konferencia-ligába kerül át a gárda.

A török bajnok egyiptomi támadója, Trézéguet kijelentette, hisz abban, hogy a győzelemmel megszerzik a második helyet, és így a második számú kupasorozatban maradhatnak.

„Nem úgy sikerült a szezon eleje, ahogy vártam, de érzem a támogatást és a bizalmat, ezért biztos vagyok benne, hogy a klubbal közösen még nagy sikereket érünk el. Hiszek abban, hogy újra bajnokok leszünk és az Európa-ligában folytathatjuk a szereplésünket” – mondta az Aston Villától nyáron igazolt csatár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!