Labdarúgó NBI

2022.11.13. 17:17

A Budapest Honvéd otthonában is nyert a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi eredményei.

A kispesti Zsótér Donát és a ferencvárosi Pászka Lóránd a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2022. november 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A MOL Fehérvár FC hazai pályán magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a vendég Kisvárda felett vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Jobban kezdett a Fehérvár, Schön Szabolcs tizenhatos vonaláról eleresztett bombájával a vezetést is megszerezte a 25. percben. 

A Kisvárdának két nagy lehetősége is lett volna a gyors egyenlítésre, azonban egyikből sem született gól, amit megbüntetett a hazai csapat: a 31. percben ismét Schön volt eredményes.

Fordulást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, akik a 62. percben Rafal Makowski találatával szépítettek. Az egyenlítésért ment előre a Kisvárda, de közben hátul kinyílt, amit Lirim Kastrati használt ki, és újra kétgólosra növelte a fehérvári előnyt. Innentől kezdve hitehagyottan futballozott a szabolcsi gárda, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét, amit a hajrában még növelni is tudott Dárdai Pál révén.

OTP Bank Liga, 16. forduló: MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good 4-1 (2-0)
gólszerzők: Schön (25., 31.), Kastrati (65.), Dárdai P. (88.), illetve Makowski (62.)
sárga lap: Houri (41.), illetve Karabeljov (18., 92.), Ötvös (48.), Melnyik (86.)
kiállítva: Karabeljov (92.)

Fehérvár:
Kovács D. - Bese, Serafimov, Fiola, Stopira - Pokorny, Lednyev (Kodro, 69.) - Menyhárt Zs. (Kastrati, 59.), Houri, Schön (Kovács B. 89.) - Dárdai P.

Kisvárda:
Odincov - Hej, Kovacic, Széles, Peteleu - Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 74.) - Navrátil (Ilievski, 59.), Makowski, Camaj (Asani, 59.) - Mesanovic

A Budapest Honvéd otthonában is nyert a Ferencváros

Budapest, 2022. november 13., vasárnap (MTI) - A címvédő és éllovas Ferencváros 2-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Az első félidő meddő ferencvárosi mezőnyfölényt hozott, amelyben a szervezett kispesti védelemmel szemben nem tudott veszélyeztetni a vendégcsapat, erejéből még kaput eltaláló lövésre sem futotta. Adama Traore a 13. percben ugyan a Honvéd kapujába fejelt, de mivel lesről tette, videózást követően nem változott az állás. A hazaiak nem nyíltak ki, ritkán vezettek akciót, az ellenfél gyorsan megszűrte a támadásait, Dibusznak egyszer akadt védeni valója.

A második félidőt határozottabb játékkal kezdte a Ferencváros, ennek eredményeként Marquinhos talált be, de ezúttal is les előzte meg a vendégek gólját, viszont Traore az 52. percben szöglet utáni fejesből már érvényes gólt szerzett.

 A hátrányba került Honvéd játéka bátrabbá és nyíltabbá vált, a félidő derekán sorra adódtak a lehetőségek a hazaiak előtt. A vendégek viszont területhez jutottak, és veszélyes kontrákat vezettek, Nguen kétszer hibázott a befejezésnél, majd harmadszor már a kispesti kapuba juttatta a labdát, amely viszont a kezét is érintette, így nem tudta eldönteni a meccset. Ami neki nem jött össze, az sikerült Auzquinek, aki a 94. percben kétgólosra növelte a különbséget.

A piros-feketék sorozatban a kilencedik alkalommal kaptak ki a zöld-fehérektől. A kispestiek a szezon hazai fellépésein egy győzelem és négy döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.

OTP Bank Liga, 16. forduló: Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
gólszerzők: A. Traore (52.), Auzqui (94.)
sárga lap: Doka (33.), illetve Marquinhos (45.), Auzqui (66.), Besic (92.)
   
Budapest Honvéd:
Szappanos - Doka (Keresztes, 33.), Prenga, Cirkovic, Capan, Zsótér - Jónsson, Bocskay (Mitrovic, 64.), Gomis, Domingues (Kerezsi, 64.) - Lukic (Kocsis D., 64.)

Ferencváros:
Dibusz - Wingo, Botka, Kovacevic, Pászka - Besic, Gojak (Sigér, 73.) - A. Traore, Zachariassen (Hariasvili, 93.), Marquinhos (Auzqui, 60.) - Nguen

A Vasas legyőzte a Mezőkövesdet

A sereghajtó Vasas otthon 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának, valamint az őszi idény zárómérkőzésén.

A sikerrel az angyalföldiek egy pontra megközelítették a mezőkövesdieket, illetve a Budapest Honvédot és az Újpestet.

Hiába volt kezdeményezőbb a Mezőkövesd, a 12. percben hátrányba került - Hinora lövését még védte Piscitelli, a kipattanó labdából viszont Novothny már eredményes volt -, majd a szünetig közepes tempó mellett játéka meddő volt. A vendégek semmilyen veszélyt nem jelentettek a Vasas kapujára.

A második félidőre nagy köd ereszkedett a pályára, a játék képe viszont a szünet után sem változott. A vendégek továbbra is támadtak, ellenben helyzetek a hazaiak előtt adódtak, az elsőnél még Piscitellitől kellett a bravúr. A hajrára beszorult térfelére a védőjátékát friss emberekkel megerősített Vasas, amely kihúzta a lefújásig kapott gól nélkül.

A mezőny egyedüli csapataként a Mezőkövesd vendégként nyeretlen az őszi idényben, két döntetlen mellett hatodszor maradt pont nélkül.

OTP Bank Liga, 16. forduló: Vasas FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
gólszerző: Novothny (12.)
sárga lap: Berecz (2.), Márkvárt (71.), Radó (92.), illetve Pillár (35.), Lukic (53.), Lakveheliani (55.), Besirovic (86.)

Vasas:
Dombó - Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye (Deutsch, 51.) - Márkvárt, Hidi P. (Otigba, 74.) - Hinora (Baráth B., 90.), Berecz, Radó - Novothny (Holender, 73.)

Mezőkövesd:
Piscitelli - Kállai, Lukic, Pillár, Vadnai (Lakveheliani, a szünetben) - Da. Babunski (Brtan, 63.), Karnyicki - Molnár G. (Kis T., a szünetben), Besirovic, Vajda  - S. Drazic 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!