Népszerű esemény

2023.02.22. 12:01

Elindult a nevezés a 41. Balaton-átúszásra

Megnyílt a nevezés az öt hónap múlva, július 22-én rajtoló Balaton-átúszásra, az ország legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport-eseményére.

Fotó: Zákány Gergely

Az idei évben is két sportágban mérettethetik meg magukat a résztvevők, akiket a célba érést követően ezúttal is színes programok várnak.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének döntése értelmében 2022-ben Az Év Szabadidős Sporteseménye a Lidl Balaton-átúszás lett. 

A komoly fizikai és lelki felkészülést igénylő eseményen tavaly több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről. 

A Balaton-átúszás hagyományosan a nyár egyik legnépszerűbb sporteseménye a magyar tengernél, amelynek keretében 1979 óta 217 402 fő teljesítette az 5,2 kilométeres távot.

A bakancslistás balatoni eseményre tavaly már júniusban betelt az úszószámok 11 500 fős létszámlimitje, így helyszíni nevezésre nem volt lehetőség. A rendezők szerint ezért ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel.

A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg

– jelezték a szervezők.

Újdonság a nyílt vízi úszóesemények sorában: Öbölúszás Budapest

A balatoni megmérettetés előtt négy héttel, június 24-én a Kopaszi-gátnál rendezik meg idén először a budapesti eseményt, amelynek 4 távjára (500 m, 1500 m, 3000 m, 4500 m) már szintén lehet nevezni.

Fotós: Zákány Gergely

Az új esemény – rövidebb távjaival – azoknak ad lehetőséget a biztonságos nyílt vízi úszásra, akik még nem elég edzettek a Balaton-átúszás nagyobb kihívásainak teljesítéséhez, a balatoni nagy erőpróbára készülőknek pedig egy fontos felkészülési állomást, erőfelmérést kínál Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában