OTP Bank Liga

2023.02.04. 17:05

A Budapest Honvéd döntetlent játszott a Kisvárdával

A labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati mérkőzései.

Illusztráció/A fehérvári Deybi Flores és a kecskeméti Szuhodovszki Soma a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Kecskeméti TE - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. január 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Döntetlent játszott a Fehérvár a Debrecennel

A MOL Fehérvár hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Debrecennel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

Kimaradt fehérvári helyzetekkel indult a meccs és a folytatásban is a Fehérvár volt veszélyesebb. A Debrecen a félidő közepén vette át a játék irányítását és egy les miatt érvénytelenített találatot hozott össze, majd pár perc múlva Dorian Babunski fejesével a vezetést is megszerezte. A szünetig hátralévő időben próbálkozott a Vidi, de igazán komoly helyzetig nem jutott.

Fordulást követően tovább támadtak a hazaiak és Kenan Kodro lövésével egyenlítettek. Nyílttá vált a mérkőzés, mindkét együttes a győzelmet érő gólért küzdött, ám újabb találat már nem esett.

OTP Bank Liga, 18. forduló: MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 1-1 (0-1)

MOL Aréna Sóstó, 1689 néző, v.: Erdős
gólszerző: Kodro (52.), illetve Do. Babunski (37.)
sárga lap: Kodro (86.), illetve Manrique (15.), Baráth (53.), Dreskovic (72.), Lagator (77.), Loncar (89.)
   
Fehérvár:
Kovács D. - Nego (Bese, 55.), Larsen, Fiola, Heister - Christensen (Pokorny, 78.), Flores - Kastrati II (Houri, 81.), Dárdai P., Schön - Kodro
   
DVSC:
Megyeri - Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi - Baráth (Varga J., 61.), Manrique (Romancsuk, 88.) - Szécsi, Dzsudzsák (Loncar, 88.), Sós (Bódi, 71.) - Do. Babunski (Mance, 71.)

A Budapest Honvéd döntetlent játszott a Kisvárdával

A Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a vendég Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján.

A találkozót a kispesti szurkolók korábbi sportszerűtlen magatartása miatt zárt kapuk mögött rendezték, csupán gyerekek és kísérőik lehettek jelen a stadionban, mintegy nyolcszázan.

Az első félidő elején Lukic, a játékrész végén Domingues hibázott ziccerben a hazaiaktól, a köztes időben viszont a kispestiek képtelenek voltak akciót kidolgozni, támadásaikat a félpályán is nehezen és ritkán vitték át. A Kisvárda a két megingástól eltekintve stabil teljesítményt nyújtott, megbecsülte a labdát, forgatta a széleket, így lehetőségekig is eljutott, a 30. perc tájékán pedig Szappanosnak védenie kellett.

Lukic a második félidő elején is helyzetbe került, akkor azonban már nem hibázott, Capan gyenge lövéséből parádés gólpassz lett, a kispesti center pedig 10 méterről ziccerben a kapu jobb oldalába gurított. A várdaiak azonnal nekiestek ellenfelüknek, két perc alatt két helyzetet dolgoztak ki, de egyiket sem váltották gólra. Ezt követően a Honvéd rendezte sorait, viszont a vendégek mezőnyfölénye megmaradt, a befejezésekkel azonban változatlanul hadilábon álltak. A 73. percben aztán összejött az egyenlítés: Spasic távoli lövését Szappanos vetődve maga elé ütötte, Ilievski lecsapott a labdára, előbb higgadtan elhúzta a földön fekvő kispesti kapus mellett, majd az üres kapuba helyezte. A jó iramú és nyílt hajrában mindkét kapu előtt adódott lehetőség, az eredmény azonban nem változott.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Budapest Honvéd FC-Kisvárda Master Good 1-1 (0-0)
Bozsik Aréna, v.: Antal
gólszerzők: Lukic (48.), illetve Ilievski (73.)
sárga lap: Prenga (34.), illetve Melnyik (38.), Hej (63.), Ilievski (86.)

Budapest Honvéd:
Szappanos - Prenga, Cirkovic, Capan - Doka (Jónsson, 19.), Mitrovic, Plakuscsenko (Gomis, a szünetben), Benczenleitner (Tamás K., 64.) - Samperio (Ennin, 80.), Lukic (Kocsis D., 64.), Domingues

Kisvárda:
Hindrich - Hej (Karabeljov, 72.), Kovacic, Jovicic - Navratil (Spasic, 72.), Ötvös, Melnyik, Matheus Leoni - Makowski (Ilievski, 55.), Mesanovic, Camaj (Alic, 85.)

Gól nélküli döntetlen született Pakson

Az újoncként második helyen álló Kecskemét gól nélküli döntetlent játszott a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A lila-fehérek immár négy kör óta veretlenek, a hazai zöld-fehérek pedig sorozatban harmadszor maradtak nyeretlenek.

A viharos erejű szélben rendezett összecsapás elején egyértelműen a Paks irányított, de a fölénye meddőnek bizonyult, tíz perc után pedig kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Többnyire mezőnyjáték zajlott a pályán, a csapatok nem igazán tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, annak ellenére többször kézből rúgták ki a labdát a kapusok, hogy azt rendre visszafújta a szél. Az első félidő egyetlen izgalmas pillanatát Haraszti lövése jelentette, melyet a vendégkapus tolt kapufára.

A térfélcserét követően nőtt az iram, és - elsősorban a hazaiaknak köszönhetően - valamivel több ígéretes akciót is láthatott a közönség, azonban komoly helyzetek ebben a periódusban sem voltak. Az újoncként második helyen álló Kecskemét támadásban semmit sem tudott kezdeni az ellenfelével, így jószerivel kizárólag Varga Bencének akadt dolga a kapuban. Mivel a lila-fehérek védekezésben viszont szervezetten futballoztak, így a gól nélküli döntetlent meg tudták őrizni a lefújásig, sőt, a hosszabbításban egy szögletet követően majdnem a győztes gólt is megszerezték, de Belényesi közeli próbálkozása a kapufán csattant.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Paksi FC-Kecskeméti TE 0-0
Paks, 1197 néző, v.: Farkas
sárga lap: Haraszti (77.), illetve Hadaró (47.), Tóth B. (65.), Vágó (84.), Zeke (96.)

Paksi FC:
Nagy G. - Papp, Kinyik, Kádár, Osváth - Bőle (Skribek, 72.), Windecker, Haraszti (Balogh B., 79.) - Sajbán, Varga Ba., Szabó B. (Hahn, 67.)

Kecskeméti TE:
Varga Be. - Szabó A., Rjasko, Belényesi - Nagy K. (Katona M., 94.), Vágó, Szuhodovszki (Polyák, 94.), Banó-Szabó (Meszhi, 87.), Hadaró (Zeke, 78.) - Katona B. (Horváth K., a szünetben), Tóth B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!