A nagy esélyesek

2023.06.09. 00:00

Zámbó Sándor, Bognár György, Mészöly Géza: a Lázár Lovaspark is ott lesz a Tippmix Minifoci MK-n

Vasárnap Csepelen folytatódik a négy állomásból és a nagydöntőből álló Tippmix Minifoci Magyar Kupa. A fővárosi helyszínen – amely a minifutball válogatott bázisa is – remek csapatok lesznek, így kiváló torna várható. A Tippmix Minifoci MK csepeli állomásáról a Lázár Lovaspark csapatát mutatjuk be.

MW

A több korábbi nagypályás ikon mellett sikeres futsal- és minifoci-játékosok szerepelnek a baráti társaságban, amelynek az alapítója a csapatvezető Prof. Dr. Fehér Károly c. egyetemi tanár. A csapat Mező FC néven 1980-ban alakult.

A jogelőd Madridban, az I. Kispályás Bajnokcsapatok Európa Kupáján bronzérmet nyert. Az együttes eredményei alapján Magyarország legjobbjai közė tartozik. A magyar és a nemzetközi labdarúgás kiemelkedő személyiségei Zámbó Sándor, Bognár György, Urbán Flórián, Mészöly Géza, Juhár Tamás egykor a Lázár Lovaspark csapatában játszott és öregbítette az együttes jó hírét. Ők közel 180-szor játszottak a magyar nemzeti válogatottban.A 2010-ben újjáalakult csapat mintegy 100 mérkőzésen – hármat kivéve, amikor a döntőben büntetőkkel maradt alul – veretlen.

A Lázár Lovaspark Team is ott lesz Csepelen
Fotó: Peka Roland

Érdekesség, hogy információk szerint Dvéri Zsolt is játszani fog a Tippmix Minifoci Magyar Kupán, miként az Újpest Futsal csapatának idei edzője Németh Péter is. Több korábbi nagypályás, olimpiai, futsal- és minifoci nemzeti válogatott is tagja a csapatnak.

„Nagyon örülök, hogy végre elindulhatunk az országos Minifutball Szövetség versenyein. A csepeli Magyar Kupa állomás mellett a balatonszárszói Balaton Touron is részt veszünk és nagyon remélem, hogy az idei nyári szezon mellett további minifoci versenyeken is le tudunk majd indulni. Külön kiemelném azt a magas színvonalú tájékoztatást, melyet a szervezettől kapunk, mind e-mailben, mint a közösségi médiában. Gratulálok! A csepeli Magyar Kupa fordulóra igyekszünk olyan csapattal érkezni, hogy a torna szintjét emelni tudjuk. A keretet is úgy állítom össze, hogy először mindig azt nézem meg, milyen ember és csak utána, hogy milyen játékos az illető! Sok sikert kívánok valamennyi csapatnak!” – mondta megkeresésünkre Prof. Dr. Fehér Károly csapatvezető, aki a mezőgazdaság-tudomány kandidátusa, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Magyar Lovas Szövetség kommunikációs igazgatója, elnöki főtanácsadója.

Nagy esélyes a Lázár Lovaspark
Fotó: Peka Roland

Nem a véletlen műve, hogy szinte mindenkinek ismerős a Lázár Lovaspark neve az országban, ki ne ismerné ugyanis a Lázár fivéreket. Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó világbajnok, míg Lázár Vilmos 12-szeres kettesfogathajtó-világbajnok.

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!