Labdarúgó NB I

2021.07.29. 11:26

A Ferencváros összességében 33. bajnoki címének begyűjtésére készül

A Ferencváros sorozatban negyedik, összességében 33. bajnoki címének begyűjtésére készül a labdarúgó OTP Bank Liga pénteken rajtoló, 120. idényében.

A ferencvárosi játékosok megköszönik a szurkolók biztatását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án. Az FTC 2-0-ra gyõzött.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A zöld-fehérek 1909 és 1913 között megszakítás nélkül ötször szerezték meg a bajnoki címet, rajtuk kívül csak az Újpestnek (1969 és 1975 között sorozatban hétszer) és az MTK-nak (1917 és 1925 között sorozatban kilencszer) sikerült egymás után háromnál több aranyérmet nyernie.

A bravúros tettet új edzővel, a Szerhij Rebrov helyére nyáron érkezett osztrák Peter Stögerrel kell végrehajtania az FTC-nek, amelynek játékoskeretében nem volt jelentős mozgás – a kulcsemberek közül csak a német Marcel Heister, a brazil Isael és a válogatott Lovrencsics Gergő távozott –, így ezúttal is ők tűnnek a bajnoki cím legfőbb várományosának.

Mindez annak ellenére is igaz, hogy

már eldőlt, a Ferencvárosnak idén ősszel is meg kell birkóznia a kettős terheléssel, ugyanis azáltal, hogy az FC Prishtina és a Zalgiris Vilnius búcsúztatásával eljutott a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójáig, valamelyik nemzetközi kupasorozatban biztosan csoportkörös lesz.

Az elmúlt két idényben nem okozott gondot a csapatnak a kétfrontos harc, az Európa-liga- és a Bajnokok Ligája-csoportkör mellett is kiegyensúlyozottan teljesített az NB I-ben, ahol ezúttal szombaton a Kisvárda elleni hazai összecsapással kezd.

A fővárosiak legfőbb kihívójának ezúttal is a legutóbb harmadik MOL Fehérvár FC tűnik, még úgy is, hogy Szabics Imre együttesének szezonrajtja nem sikerült jól, mert a Konferencia-liga-selejtező első körében búcsúzott.

A székesfehérváriak egyetlen komoly távozója Bolla Bendegúz volt, aki a Wolverhamptonhoz szerződött, de eleinte kölcsönben a svájci Grasshopperst erősíti. Szabicsék az első fordulóban a ZTE vendégei lesznek.

Az előző idényben ezüstérmes, a nemzetközi kupaporondon még versenyben lévő Puskás Akadémia a másik Konferencia-liga-résztvevő, Magyar Kupa-címvédő Újpest FC otthonában vívja a nyitókör zárómérkőzését, míg az élvonalba egy szezonnyi NB II-es szereplés után visszajutott, hétszeres bajnok Debrecen a Budapest Honvéd újonnan átadott stadionjában, a Bozsik Arénában vendégeskedik.

A forduló nyitómeccsét az előző idény gólkirályát, Hahn Jánost foglalkoztató Paks játssza a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila irányította Mezőkövesddel, míg a másik újonc, a 2016/17-es idény után második szezonját a legjobbak között töltő Gyirmót az MTK-t fogadja.

A 12 élvonalbeli együttesből három – a Ferencvároson kívül a Kisvárda és az MTK – kezdi az új idényt új edzővel. Legutóbb tíz éve, a 2011/12-es szezonban fordult elő, hogy minden csapat a saját stadionjában rendezheti hazai mérkőzéseit.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

péntek:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.15

Gyirmót FC Győr-MTK Budapest 20.30

szombat:

Ferencváros-Kisvárda Master Good 17.45

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 20.00

vasárnap:

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 17.45

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 20.00

Borítókép: a ferencvárosi játékosok megköszönik a szurkolók biztatását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!