Tenisz

2020.10.26. 17:42

Babos Tímea elárulta, miért váltott edzőt

Novemberben kezdi meg a felkészülést a következő, Australian Opennel rajtoló teniszidényre a párosban négyszeres Grand Slam-bajnok Babos Tímea.

Babos Tímea a román Ana Bogdan ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. szeptember 29-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

A 27 éves játékos hétfői online sajtótájékoztatóján elmondta, néhány hét pihenő után a héten elkezd teniszezni, majd novemberben érkezik meg Budapestre edzője, Thomas Drouet.

Melbourne-ben két hét karantén vár ránk a szobában, ami egy négy-öthetes felkészülés után nehéznek ígérkezik. Január 14-ig kellene kiérnünk Ausztráliába, de még nem sok információval rendelkezünk

jelentette ki a világranglista 111. helyezettje.

A legjobb magyar női teniszező nemrég tért vissza korábbi edzőjéhez, Thomas Drouet-hez. Ennek kapcsán azt mondta, nehéz döntést hozott meg, amikor abbahagyta a közös munkát Michael Joyce-szal, de a világjárvány miatt márciustól szeptemberig nem tudtunk együtt dolgozni az amerikai trénerrel.

Ebben az időszakban édesapám segített, és nem tudtuk, meddig tart ez az állapot. Thomas hasonló helyzetben volt a kínai tanítványával, és az eltervezett tíz napból négy hét lett Magyarországon. Ő szakmailag közelebb áll hozzám, és a Roland Garros után eldöntöttem, hogy vele folytatom

fejtette ki.

A megnyert januári Australian Openről elmesélte, a WTA-világbajnokság óta nem találkozott párostársával, Kristina Mladeniviccsal, és a pár hónapos szünet jó játékra sarkallta őket. A US Openről melyről partnerének koronavírusos kontaktja miatt kizárták őket úgy vélekedett, azt lett volna a legkönnyebb megnyerni, de vigasztalja, hogy így hivatalosan veretlenek maradtak az idei Grand Slameken.

Ezzel már nem igazán foglalkozom, persze még mindig zavar, hogy nem tudom, mi történt. Érthetetlen döntés volt, mert csak negatív tesztjeink voltak, de még aznap délután hazarepültem, és egy itthoni negatív teszttel tovább tudtam menni Rómába

fejtette ki.

A szintén megnyert párizsi Grand Slam-tornáról közölte, tudták, hogy ez az utolsó verseny, és ez lehet az utolsó nagy dobásuk az idén.

Nagy dolog, hogy ennyi meccset nem jó játékkal is meg tudtunk nyerni, de valahogy sikerült

mondta mosolyogva. Azóta nem nagyon teniszeztem, ami jólesik, mert idén nyolc hetet töltöttem buborékban.

Borítókép: Babos Tímea a román Ana Bogdan ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. szeptember 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!