Labdarúgó NB I

2021.04.21. 19:31

Elmozdult a sereghajtó pozícióból a Diósgyőr

A Diósgyőr 2-1-re legyőzte második helyen álló vendégét, a Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján, így elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A miskolci Asmir Suljic (j) és Jozef Urblik, a Puskás játékosa (b) az OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC labdarúgó mérkőzésen Miskolcon 2021. április 21-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A DVTK ezzel a sikerrel megszakította négy mérkőzés óta tartó hazai nyeretlenségi sorozatát, egyúttal nagy lépést tett azért, hogy a hátralévő három körben még legyen esélye kiharcolni az élvonalban maradást.

A felcsúti együttes hat veretlenül megvívott meccs után először kapott ki.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)

Miskolc, zárt kapus, v.: Vad II.

gólszerzők: Grozav (22.), Molnár G. (93.), illetve Urblík (75.)

sárga lap: Suljic (29.), Vanecek (68.), Soldo (85.), illetve Slagveer (52.), Urblík (66.), Meissner (89.)

Diósgyőri VTK:

Malenica – Polgár, Milovic, Soldo, Pikk – Grgic (Ivanovski, 83.), Max (Szűcs K., 83.), Grozav – Suljic (Molnár G, 83.), Vanecek (Drazic, 71.), Groshi (Márkvárt, 71.)

Puskás Akadémia FC:

Tóth B. – Nunes, Meissner, Spandler, Deutsch – Van Nieff (Géresi, 34.), Urblík – Slagveer, Knezevic, Kiss T. – Plsek (Corbu, 77.)

Az első félidőben érdekesen alakult a játék képe: a vendégek többet birtokolták a labdát, azonban mindössze egyszer próbálkoztak kapura lövéssel, és az sem bizonyult veszélyesnek, a DVTK ugyanakkor a negyvenszázalékos labdabirtoklása mellett hat próbálkozásból négyszer kaput talált. Ezek közül egyszer gólt is szerzett, a hazaiak Grozav szép és pontos lövésével a félidő derekán jutottak előnyhöz.

Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék képe, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, majd az utolsó negyedóra kezdetéhez érve Jozef Urblík egy távoli lövéssel egyenlített. A hajrában a Diósgyőr igyekezett nyomás alá helyezni a Puskás Akadémiát, ennek pedig a 93. percben meglett a gyümölcse, a csereként beállt Molnár Gábor fejesgólja ugyanis nagyon fontos három ponthoz juttatta a DVTK-t.

Borítókép: a miskolci Asmir Suljic (j) és Jozef Urblik, a Puskás játékosa (b) az OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC labdarúgó mérkőzésen Miskolcon 2021. április 21-én

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!