OTP Bank Liga

2018.07.21. 22:12

Kiütéssel győzött a Mol Vidi FC

A címvédő 4-0-ra győzte le az újonc Kisvárda csapatát. A bajnokság első fordulójának többi mérkőzésének eredményei: Mezőkövesd-Paksi FC: 3-1, Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás: 3-2.

Felcsút, 2018. július 21. A fehérvári csapat az OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott MOL Vidi FC - Kisvárda mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. július 21-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A címvédő MOL Vidi FC 4-0-ra legyőzte a Kisvárdát szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában, a felcsúti Pancho Arénában.

A Vidi ragadta magához a kezdeményezést. A 12. percben a ziccerbe kerülő Lazovic a büntetőterületen belül a földre került Vári Barnabás szorításában, ezért a játékvezető utóbbit kiállította. A tizenegyest Marko Scepovic végezte el, de lövését Felipe kivédte.

Két perc múlva javíthatott volna a szerb csatár, ám ziccerben a kapu mellé pörgetett. Nem kellett sokat várni a fehérvári vezetésre, mert Loic Nego pontos beadását Danko Lazovic juttatta a kapuba. A gól- és emberhátrányban játszó kisvárdaiak percekre beszorultak kapujuk elé, de amikor kijöttek a szorításból, néhány veszélyes lövésük is volt. A Vidi FC a 36. percben növelte előnyét: Nego újabb jó beadását ezúttal Marko Scepovic váltotta gólra. A fehérváriak háromgólos előnnyel vonultak szünetre, miután egy szabadrúgást követően Juhász Roland is gólt szerzett.

A második félidőben a hazaiak – talán a szerdai, Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre is gondolva – visszavettek a tempóból, ennek ellenére jóval többet birtokolták a labdát. A Kisvárda szórványos ellenakciói nem sok veszélyt jelentettek a fehérvári kapura. A végeredményt a hosszabbításban Stefan Scepovic állította be.

Ezzel a meccsel párhuzamosan sor került a Mezőkövesd-Paksi FC mérkőzésre is, melyet a házigazda Mezőkövesd 3-1-re nyert. A Budapest Honvéd pedig 3-2-re győzött a vendég Swietelsky Haladás ellen.

Borítókép: MTI / Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!