a felépülés útján

2021.06.23. 13:10

Szoboszlai: mentálisan és fizikailag is kemény volt az elmúlt időszak

Az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója reméli, hogy jobb idők következnek a pályafutásában.

Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai attends a practice session in Saalfelden, Austria on May 27, 2021, where the Hungarian national football team prepares for the upcoming EURO 2020 football tournament. - The European championship, which was delayed from last year due to the coronavirus pandemic, is set to take place across the continent between June 11 and July 11, 2021. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Joe Klamar

A magyar középpályás télen igazolt a Salzburgtól a német Bundesligába, de új csapatában még egyetlen mérkőzést sem játszhatott, mert makacs szeméremcsont-gyulladással bajlódott. A sérülés miatt a jelenleg zajló Európa-bajnokságról is lemaradt, de most a Sport Bildnek azt mondta: nagyon reméli, hogy az új szezonban már játszhat és jó teljesítményt fog nyújtani.

„Továbbra is lépésről lépésre haladok a száz százalék felé, és amilyen gyorsan csak lehet, szeretnék teljesen felépülni”

- nyilatkozott Szoboszlai a német lap szerdai számában.

„Az elmúlt időszak nem volt egyszerű, sem fizikailag, sem mentálisan. Először is azt kellett elfogadnom, hogy hosszú időt kell kihagynom”

- tette hozzá.

A 20 éves Szoboszlaiért januárban mintegy 22 millió eurót fizetett a lipcsei klub, amely időközben aztán sérülése ellenére meglepetésre egy évvel még meg is hosszabbította a szerződését, amely így most 2026. június 30-ig szól.

A futballista úgy fogalmazott, a lehető legjobban szeretne teljesíteni csapatával a bajnokságban és a kupában is.

„Az idei kupadöntő még kívülről is nagyszerű élmény volt. Szeretnék újra ott lenni és a elhódítani a trófeát a Lipcsével” – mondta Szoboszlai Dominik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában