Celebfigyelő

2023.05.29. 22:24

Tvrtko is megemlékezett Suhajda Szilárdról, bár helyette a kommentelők beszéltek

Egy ország izgult a magyar hegymászóért, Suhajda Szilárdért a napokban, mióta azonban kiderült, hogy a sportembert már nem találják meg, rengeteg híresség fejezte ki gyászát közösségi oldalain.

bama.hu

2022 09. 29.

Fotó: Dömötör Csaba

Így tett a pécsi Vujity Tvrtko, bár szavak nélkül, csak emotikonokkal fejezte ki magát. Nem úgy a kommentelők, akik ahogy más bejegyzéseknél is, hosszasan - és olykor tüzesebben mint kéne - tárgyalták ki azt, ami valóban sokakat érdekel. Mi lehetett a motivációja? Hogy a klasszikus "Minek ment oda" frázison is túllegyünk, a kommentelők hátrahagyott gyermekét, feleségét sajnálják. Rengetegen álltak ki a szenvedélyes hegymászó mellett, azonban töretlen azok tábora, akiket felháborít, egyenesen felelőtlenségnek tartják, hogy egy családos ember a Mount Everest halálzónájába megy önként. 

Legindi Tímea, Suhajda felesége nem sokkal korábban a mandinernek nyilatkozta: 

a hegymászók nem meghalni mennek a hegyek közé.

Az interjúban hangsúlyozta, férje célja nem az volt, hogy mindenáron megmássza a hegyet, de valóban tisztában kell lenniük minden expedíciónál, hogy az tartogat veszélyeket is.

Tvrtko mellett a palkonyai Tóth Vera is megemlékezett a hegymászóról, elgondolkodtató sorait úgy kezdi: "A sikernek ára van.."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!