Ismét színpadra áll

2023.11.20. 19:46

Besenczi Árpád: Nincs megállás, a show-nak mennie kell

Balikó Gergely

Fotó: Arany Gábor

Újra színpadra áll Besenczi Árpád pécsi illetőségű színművész, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, aki a teátrum péntek esti előadása közben sérült meg súlyosan a kezén, ami miatt a darabot félbeszakították.

Besenczi Árpád hírportálunknak felidézte, a baleset a nagy sikerrel, folyamatos telt ház mellett játszott Indul a bakterház című darab előadása közben történt, amelyben a direktor a baktert, kisfia, Zsongor pedig Bendegúzt alakítja.

A baleset a piócás ember gyógyítójelenete alatt történt, miközben a bakternak háromszor körbe kell futnia a bakterházat gyógyulás gyanánt. „Egy lépcső korlátjába kapaszkodva léptem, ugrottam tovább és éreztem, hogy nagy baj van” – elevenítette fel a történetet a színművész. Az ügyelő behúzta a függönyt, miközben jelentős fájdalmak közepette Besenczi a saját kezével próbálta elszorítani a vérzést.
Mindenki profin viselkedett – méltatta kollégái reakcióit a direktor, aki elmondása szerint azt értékelte leginkább, hogy kisfiát bevitték a fodrásztárba, így nem kellett végignéznie a „kavalkádot”. A színművész a saját lábán szállt be a mentőbe, majd a kórházban kiderült, hogy a balesetben leszakadt ujjpercét sajnos nem lehet megmenteni.

Mint beszámolt róla, másnap reggeltől estig szólt a telefon, számtalan kolléga érdeklődött hogyléte felől, akik közül a közelmúltban a Nemzeti Színházban balesetet szenvedett, az Üvegtigris című filmből és a színészválogatottból a zalaegerszegi igazgatóval egymást jól ismerő Horváth Lajos Ottót emelte ki.
A színművész elmondása szerint vasárnap egész nap a zalaegerszegi tehetségkutatóban, a Zegasztárban zsűrizett. Kedden elsőként próbán, aztán már „éles” dupla előadáson áll színpadra ugyancsak az Indul a bakterházban. „A show-nak mennie kell” – jegyezte meg Besenczi Árpád. A pénteken félbeszakadt és a szombaton elmaradt előadást január 12-én és 13-án pótolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!