orfű

2019.01.01. 18:00

Külföldről is érkeztek a jeges csobbanásra

Az orfűi szabad strandon több mint százötvenen mártóztak meg az év első napjának délelőttjén. Voltak akik úsztak, voltak akik „csak” csobbantak.

Zsigmond József

Amint azt lapunk megírta, hét évvel ezelőtt barátaival mártózott meg az orfűi tóban Kovácsszénája polgármestere, Novák Péter január elsején. Annyira megtetszett neki az ötlet, hogy megkereste az orfűi település vezetőjét, Füziné Kajdy Zitát, hogy mit szólna hozzá, ha ebből a mókából hagyományt teremtenének.

Az évek alatt fokozatosan kinőtte magát az újévi csobbanás. Tavaly százhúszan mártóztak meg a jeges vízben, idén ezt is túlszárnyalták, több mint százötvenen kezdték úgy a 2019-es esztendőt, hogy az orfűi szabad strandon merültek bele a vízbe.

Az időjárás kedvezett a lubickolóknak. A plusz fok ellenére azért libabőrössé tette az úszókat a kicsi szellő. Idén nemcsak a környékről érkeztek úszók, hanem külföldről is, így volta,k akik Berlinből, vagy Belgiumból érkeztek. A legnagyobb tapsot az orfűi polgármester kapta, amikor a szpíker a hangosbemondón bemondta Füziné Kajdy Zita nevét. Az indulók között felfedeztük Nagy Csaba országgyűlési képviselőt is.

Aki idén kihagyta a lubickolást, annak érdemes jövőre kimennie, mert igazi happening várja a kilátogatókat a baranyai üdülőparadicsomban. A merész vállalkozók idén oklevéllel és egy kék pólóval gazdagodtak, amire „Jeges csobbanás Orfű, 2019.01.01.” felirat volt felírva, amit Bubreg Balázs készített. A fürdőzés után közös fotózás készült a stégen, majd jöhetett a forró tea, a forralt bor és a kihagyhatatlan lencsegulyás, hogy ne csak frissen, hanem mindenki gazdagon kezdje el az idei évet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!